SKRIVET: 2010-01-12, kl 11:17:54 | PUBLICERAT I: Allmänt
OstsconesJättegoda att äta nybakade till soppan.
Det här behövs till 12 st:
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl nyriven parmesanost
50 g smör eller margarin
1 ägg
1 dl mjölk
Pensling:
mjölk
Ugn: 225°
Gör så här:
Ugn: 225°
Gör så här:
1. Blanda samman mjölet med bakpulver, salt och parmesanost. Finfördela matfettet i mjölblandningen till en smulig massa.
2. Tillsätt ägget och sist mjölken. Arbeta samman allt till en deg. Låt den vila ca 15 minuter.
3. Kavla ut degen och tag ut runda kakor med mått, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
4. Pensla bröden med mjölk och grädda dem mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Sconesen smakar bäst nybakade.
Jeanette Lindvall - FOTOBLOGGEN
gu va gott :) de måste jag prova att baka
sussa gott
Kram