SKRIVET: 2009-08-31, kl 22:23:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Så här pigg är jag nu!


Det blir nog att vara uppe hela natten lång. Kanske jag ska ta mig en stänkare :-) Ska prova det första alternativet först som jag skrev om i mitt tidigare inlägg. Tror det är ett bättre alternativ så här mitt i veckan :-)

SKRIVET: 2009-08-31, kl 21:59:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vila var det ja :-)

Stensomnade. Sov två och en halvtimme! Vaknade för 40 minuter sedan. Då är bara frågan hur jag ska kunna sova för natten sedan? Får väl sätta mig i soffan och titta på tv, se en tråkig film och äta chips :-) Enda sättet att kunna somna om för min del. Men en sak är säker i alla fall: Jag kommer att vara ordentligt utvilad i morgon. Och det behöver jag verkligen känna mig med tanke på hur mycket jag har arbetat med både företaget och min yngsta dotter samtidigt. Ögonen har verkligen gått i kors på mig.

SKRIVET: 2009-08-31, kl 18:21:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vila

Nu ska jag gå och lägga mig och vila en stund. Har äntligen personlig assistans till min yngsta dotter i natt. Sedan ska jag lägga mig i solen en stund och koppla av. Är helt slut efter helgen och denna dagen. Stressigt värre har det varit. Men nu kan jag äntligen koppla av. Skönt.

SKRIVET: 2009-08-31, kl 17:36:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

På kontoret


Glad ändå trots försovningen i morse :-)

SKRIVET: 2009-08-31, kl 15:12:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag blir så förbannat upprörd!

BODDE I MISÄR.

Den 30-åriga mamman misstänks ha hållit de tre syskonen fångna i lägenheten i Stockholm där de levt i misär och torterats. Nu är mamman häktad och barnen omhändertagna.

Mamma åtalad - skadade barn med spik.

En 30-årig kvinna från Bromma har åtalats för grov fridskränkning mot sina två barn, en sjuårig flicka och en femårig pojke.

Hon har enligt misstankarna bland annat stuckit flickan i fötterna med glasbitar, repat henne med en spik och slagit henne på armarna. Pojken har hon slagit med en sopborste, repat honom med en spik och andra vassa föremål. Dessutom har hon ofredat barnen genom att ha en boendemiljö som var hårt nedsmutsad och illaluktande. Beteendet är hänsynslöst och gärningarna har var och en utgjort ett led i en upprepad kränkning av barnens integritet och varit ägnade att allvarligt skada deras självkänsla, skriver kammaråklagare Catarina Bergqvist i sin stämningsansökan till Solna tingsrätt.

Återfick vårdnaden.

Barnen är omhändertagna och placerade i fosterhem. De har även tidigare varit omhändertagna av sociala myndigheter men kvinnan återfick vårdnaden om dem i maj förra året. Åtalet omfattar tre månader under våren och försommaren. Den som utsätter någon för upprepade kränkningar, exempelvis misshandel, kan fällas för grov fridskränkning. Mamman riskerar fängelse i minst sex månader. Hon nekar till brott.

Dagens artikel i Expressen gjorde mig så förbannat upprörd! Varför fick ingen upp ögonen i tid? Sånt här får bara inte hända! Mina tankar går till de stackars små barnen.

SKRIVET: 2009-08-31, kl 14:43:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tänkvärt

Det är en skam att vi lever i en tid då det är lättare att spränga en atom än en norm.

SKRIVET: 2009-08-31, kl 12:01:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Försovit oss!

Snacka om en rejäl försovning i morse! Vaknade av att taxichauffören ringde på dörren kl. 07.55! Vad pinsamt! Har inte hänt i historien att vi missat skoltaxin. Fick göra iordning min yngsta dotter med räserfart och ringa färdtjänst så att hon kunde komma till skolan. Taxin kom och hämtade henne kl. 09.55. Så hon kom rejält försent till skolan kan man säga. Ja ja :-) Bättre sent än aldrig. Hela dagen är förstörd. Allting blir försenat. Ska försöka göra det mesta av det som ska göras idag så får vi ta resten i morgon. Dags att köra igång nu då. En kopp kaffe till bara. Ha en fortsatt trevlig måndag.

SKRIVET: 2009-08-30, kl 21:36:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndag kväll

Då var denna dagen gjord. Har huvudvärk så det står härliga till. Tog precis två alvedon och hoppas bara på att den ska släppa. Nu väntar jag bara på att min yngsta dotter ska äta klart så att jag kan gå och lägga mig. Ska upp tidigt i morgon, närmare bestämt kl. 06.00. Skoltaxin kommer ungefär vid kl. 08.45 och då ska allt vara klart. Det tar sin lilla tid med henne. Min äldsta dotter har blivit sjuk och har sovit det mesta av dagen. Typiskt nu när skolan dragit igång och de har så mycket nu i början. Men men, inte mycket att göra åt. Nu säger jag godnatt och sov gott.

SKRIVET: 2009-08-30, kl 20:04:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Cp-skadad – och akutläkare

Victoria trotsade alla fördomar: "Rektorn tyckte att jag aldrig borde ha accepterats på utbildningen"



– God dag. Jag heter Victoria Webster och har ett medfött handikapp. Jag hoppas att det inte stör.

Hon har brottats mot fördomar hela sitt liv, men ändå alltid blivit en vinnare.

Victoria är CP-skadad – och Sveriges första läkare som är specialist på akutsjukvård.

Efter fem och ett halvt år hade Victoria klarat av läkarutb

Efter fem och ett halvt år hade Victoria klarat av läkarutbildningen och tvivlarna fick därmed svar på tal.

Den här artikeln i gårdagens Aftonbladet om Victoria Webster berörde mig djupt. Visst kan även människor med handikapp! Jag blir så förbannad på människor med fördomar! Kan inte se dessa människor mer än som mindre vetande personer. Allt handlar om okunnighet.  

SKRIVET: 2009-08-30, kl 10:46:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Underskatta inte ...

Underskatta inte värdet av att göra ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.

SKRIVET: 2009-08-30, kl 09:54:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndag....

Söndag.... Ja vad ska man hitta på idag då. Inte mycket för min del. Har fullt upp idag med med min yngsta dotter. Just nu äter hon. Min äldsta dotter och hennes kompis Mikaela sover fortfarande. De kommer väl inte gå upp förrän vid 13 - 14 tiden. Typiskt ungdomar :-) Är ganska låst när jag inte har personlig assistans till min yngsta dotter. Kommer ingenstans. Fick så ont i ryggen och mina leder i morse när jag gjorde i ordning henne. Ganska många lyft och vridningar och vändningar. Har taklyft men kan inte alltid använda den i allt som utförs. Får se hur dagen utlöper.

SKRIVET: 2009-08-29, kl 21:52:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tänkvärt

Det är trist med folk som behöver hela meningar för att förstå vad man menar.


bloglovin

SKRIVET: 2009-08-29, kl 16:08:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Regn

Här bara öser ner med regn. Fy vad tråkigt. Kan inte ens sitta ute på verandan eftersom regnet piskar ner. Man blir så himla deppig och trött. Dagen har gått ganska fort ändå. Just nu äter min yngsta dotter. Min äldsta dotter är på sitt rum och tittar på en film och snart får hon besök av sin kompis Mikaela som ska sova över. Min sambo sitter vid den andra datorn och tittar på galenskaparna. Snart ska jag gå i duschen och lägga mig i solariet en stund så att jag kanske piggnar till något medan min yngsta dotter vilar efter maten.

Jag vill ha sol! Inte regn!

SKRIVET: 2009-08-29, kl 11:12:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sjukgymnastiken


Gymnastiken är för att mjuka upp lederna och muskulaturen. Utförs inte detta kontinuerligt varje dag riskerar Zandra att bli stel i hela kroppen och det kan leda till kontrakturer i skellet som gör att det växer fel. Hon har opererats i vänster handled och fot där hon haft grava konrakturer som nu hålls på plats med hjälp av dag - nattskena på vänster fot och dag - natt handskena på vänster hand.

Det är som sagt var mycket arbete så jag har inte personlig assistans till henne för inte. Nu kanske ni förstår att jag blir sur ibland när assistenter "droppar" in med sjukdomar titt som tätt. Man är helt slut efter en helg eller vecka när man måste utföra allt detta själv.

Sedan har vi duschen som heller inte är det enklaste. Mycket lyft, vända och vrida. Allt detta blir tungt i längden vilket resulterar i ont i nacke, leder och trötthet.

Samtidigt är allt detta ett måste så det är bara att utföra sitt arbete och försöka göra det bästa av situationen.

Just nu ligger Zandra på magen i sängen vilket hon tycker är jättekul och lyssnar på Pippi Långstrump!

SKRIVET: 2009-08-29, kl 10:43:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagbok och peep

 
För varje dag som går dokumenterar vi vad som händer och sker under dagen och vissa gånger under natten om det hänt något särskilt. Det är livsviktigt då Zandra inte kan kommunicera med mer än ja eller nej, eventuellt skaka på huvudet som också betyder nej. Lite svårt att tyda det ibland då hon gärna vill ge fel svar (bussvar) Zandra förstår allt vi säger och uttrycker sig väldigt bra med sitt kroppsspårk vad hon vill och inte vill. Men som sagt var så är hon en busig, bestämd och en charmerande ung dam som gärna tar tillfällen i akt att leda oss fel. Men hennes blick luras inte :-)

Peepmasken ni ser längst till höger är för hennes andningsträning då lungkapaciteten försämrades 2006 på grund av lunginflammationen (pneumokocker) och med sepsis (blodförgiftning) på grund av B-streptockocker i halsen som gick ut i blodet. Har berättat tidigare om detta. Låg då inne på Drottning silvias barn och ungdomssjukhus på Östra i Göteborg i sex månader. Hon låg då både i respirator och på åttende veckan satte man en trach, (tracheostomi är ett kirurgiskt ingrepp där en öppning in till luftstrupen görs i halsen strax nedanför struphuvudet för att underlätta andningen). Träningen med peepen görs varannan timme 10 gånger 3.

Som sagt var det är inte bara att göra detta och tro att man kan koppla av. Fortsättning följer till nästa steg då jag ska ta upp gymnastiken som ska utföras två till tre gånger om dagen. 


SKRIVET: 2009-08-29, kl 10:13:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sondmatningen


   

   

   
Så här går sondmatningen till. Inget man gör i en handvändning precis. Det är mycket arbete runt omkring vid varje mål. Zandra är jätteduktig och tålmodig. Pegknappen ni ser på magen byter jag ut var tredje månad. Det görs försiktigt. Man lägger lite xylocaingel runt pegen för att bedöva innan bytet, spritar händerna ordentligt innan för att förhindra infektioner innan man börjar bytet av peg. Mycket viktigt med hygienen. Vi som arbetar inom vården har detta i ryggmärgen. 

SKRIVET: 2009-08-29, kl 09:25:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag morgon

Uppe tidigt idag. Arbetar själv med min yngsta dotter i helgen. Just nu sitter hon och äter. Sondmatningen tar en timme. Som väl är har hon en pump som den kopplas till med en kortslang man sätter först på pegknappen (som går direkt in i magsäcken), till den kopplar man sedan ett aggregat som sedan kopplas till pumpen. Medicininen, provivan och dofilusen ges först via kortslangen innan man kopplar aggregatet till pumpen. Pumpen är inställd på en timme så att sondnäringen inte går för fort in i magsäcken vilket i så fall kan leda till refluxer (dvs maten kan komma upp via mun och näsa om sondnäringen inte pumpas in i normal takt). Det är lite olika från fall till fall. Vissa kan äta på en halvtimme, en del på 40 minuter vilket är det vanligaste men för Zandras del gäller en timme då hon har problem med refluxer p.g.a att magmunnen inte sluter tillräckligt tätt till. 

Medicinen hon får är på grund av hennes spasticitet (Spasticitet är en sensorimotorisk rubbning orsakad av en CNS-skada) Hon har medicinen Backlofen mot detta. Dofilus och Proviva får hon lite grand av för att hålla magen igång. Mer om detta kommer lite senare idag. Nu har hon ätit klart så nu är det dags för vattnet och rengöringen av slangarna och flaskan.



SKRIVET: 2009-08-28, kl 23:53:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag ger min äldsta dotter en eloge

  Du är fantastisk i allt. Hoppas reprisen på Bigbrother från år 2003 är lika spännande och lika rolig nu som då. Ha det så trevligt hos Kristin så ses vi lite senare ikväll. Jag sover väl förmodligen när du kommer hem så det blir väl inte förrän senare i morgon eftermiddag vi ses :-) Kör försiktigt hem. Tänk på allt vilt på vägarna vid den tiden på dygnet. Puss och kram mamma.

SKRIVET: 2009-08-28, kl 22:55:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Spirometri

Spirometri är en undersökning för att ta reda på hur väl lungorna fungerar. Spirometri kan göras på olika sätt beroende på vilken lungfunktion som ska undersökas.


Spirometri används bland annat om läkaren misstänker astma eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL. Det går även att se om det finns en restriktiv lungsjukdom.


Så går det till

Under undersökningen får man andas in och blåsa ut genom ett munstycke som är kopplat till en apparat som läser av lungornas förmåga. På apparaten syns en kurva som visar hur mycket luft man blåser ut. Ibland får man en klämma om näsan.
 
Det här ska jag göra den 29 september kl. 11.00. Orolig? Ja det är jag. Fick svara på fem frågor som löd:

1. Hostar du flera gånger
om dagen de flesta dagar? Svar:  Ja Nej

2. Hostar du upp slem
de flesta dagar? Svar: Ja Nej

3. Tappar du andan lättare än andra
gör i samma ålder? Svar: Ja Nej

4. Är du över 40 år? Svar: Ja Nej

5. Röker du eller har du tidigare rökt? Svar: Ja Nej

De understrukna är mina svar på de fem frågorna.

Men som sagt var det behöver inte vara någonting. Kan bero på att jag har allergisk astma. Har allergi mot husdamm, kvalster, pollen och skaldjur. Men det finns ett stort MEN: Är rökare. Har fått Zyban mot rökavvänjning utskriven. Har nyss börjat med dem. Men kom ihåg: man måste ha viljan själv att sluta röka också. Det hjälper inte bara att ta hjälp av rökavvänjningspreparat.

En av mina farbröder gick bort i KOL endast 63 år gammal för tre år sedan. Min pappa har KOL och är nu 65 år. 

SKRIVET: 2009-08-28, kl 17:27:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tro på ...

Tro på dig själv.

SKRIVET: 2009-08-28, kl 16:02:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag behöver ...

Jag behöver inte en vän som rättar sig efter mina infall och följer min minsta nick; det gör min skugga mycket bättre.

SKRIVET: 2009-08-28, kl 16:00:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mitt sinne ...

Mitt sinne för humor har inte förlängt mitt liv, mitt liv har förlängt mitt sinne för humor.

SKRIVET: 2009-08-28, kl 15:24:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tänkvärt

Girighet gör dig bara fattig.

SKRIVET: 2009-08-27, kl 22:54:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tänkvärt

En vän är en person som kommer nära när andra försvinner.




Det kallar jag äkta vänskap och de växer inte på trän!

SKRIVET: 2009-08-27, kl 22:43:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Förr





Förr måste man vara skådespelare för att bli stjärna. Nu är det precis tvärtom.

SKRIVET: 2009-08-27, kl 20:40:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mina nyinköpta skor


Måste ju förnya sig lite :-)

SKRIVET: 2009-08-27, kl 20:33:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

När fantasin och orken tryter




Då blir det falukorv och makaroner.

SKRIVET: 2009-08-26, kl 23:10:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tänkvärt

  • Livet  består inte av att ha bra kort på hand, utan av att spela dem man har väl.
  • Planer är ingenting, planering är allting.
  • Den enda människan du kan ändra på är dig själv.
  • Ungdomen varar mycket längre än ungdomar tror.
  • Den största uppenbarelsen är stillheten.
  • Var mot dina föräldrar så som du vill att dina barn ska vara mot dig.

SKRIVET: 2009-08-26, kl 22:46:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tänkvärt

Jag har alltid tyckt att det fina med vänskap är att man inte behöver förklara någonting. 

SKRIVET: 2009-08-26, kl 22:08:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Från blont till kastanj!


Så här blev Emmas nya frisyr och hårfärg. Visst blev det snyggt?

SKRIVET: 2009-08-25, kl 21:27:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godnatt

Nu är det dags för bingen. Är supertrött efter dagen. Full rulle idag med när min yngsta dotter kom hem från skolan. Ska upp kl. 05.30 i morgon igen. Skoltaxin kommer vid 07.40 då ska hon vara matad, duchad och påklädd. Det tar sin lilla tid. Inget man gör i en handvändning precis. Same presidier as every day. Men jag är nöjd med dagen. Fick ett par timmars avkoppling hos frissan och en stund i Alingsås med min äldsta dotter och sambo. Så det känns verkligen skönt.

SKRIVET: 2009-08-25, kl 18:48:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tänkvärt

Det bästa sättet att göra barn snälla är att göra dem lyckliga.

SKRIVET: 2009-08-25, kl 17:33:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

En lite annorlunda upplevelse idag

Jag, Emma och min sambo var på Ica Maxi i Alingsås idag och skulle handla. Min sambo gick till avdelningen med bilvårdsprodukter och jag och Emma stannade till vid smink och hårvårdsavdelningen. Jag lämnade Emma en kort sekund för att se om jag kunde finna en passande hårspray till mig. När jag kommer tillbaka till Emma står det en "dam" och pratar med henne. Emma säger: mamma vet du vilken hårfärgningsprodukt du skulle kunna rekommendera henne? Med ett stort smile står Emma vänd med ryggen åt henne och tittar på mig precis som om hon skulle brista ut i världens gapskratt. Jag tittar på "damen" i fråga och börjar själv le. "Damen" vill nämnligen blondera håret. Men vilket hår? Är min första tanke. Hon är nämnligen snaggad! Men snäll som man är vill man ju naturligtvis vara behjälplig. Så jag visar henne en blonderingskräm. "Damen" undrar också hur många flaskor blonderingskräm hon behöver eftersom hon är så mörk och visar mig sin arm. Men jag tänkte att det var väl inte armen hon skulle blondera utan håret. I vilket fall som helst svarar jag att det räcker med en flaska till hennes hår. Men är du säker på att jag inte behöver två flaskor? Kontrar hon. Nej, svarar jag. Jag går tillbaka till Emma och "damen" följer efter och frågar om jag vet något bra shampo och balsam till hennes hår. Hon vill ha ett schampo som gör att håret känns silkeslent. Ha...ha...ha... Jag pekar på ett schampo och säger att det här passar nog ditt "hår". "Damen pekar på ett annat schampo och säger att hon har lite kvar av det hemma så det är nog lika bra att jag gör slut på det först annars blir det så dyrt! Säger "damen". Hon tackar för hjälpen och går vidare. När "damen" kommit en bit bort tittar Emma och jag på varandra och brister ut i gapskratt!!! Vår första tanke var då om vi var med i dolda kameran eller om det månne vara bitterfittan som var i farten :-) Ha...ha...ha... Vi berättade för min sambo som också började gapskratta! Bilfärden hem blev minst sagt kaotisk. Vi skrattade hela vägen så att vi kiknade. Ja ja mycket ska man vara med om innan öronen trillar av!

SKRIVET: 2009-08-25, kl 15:54:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tänkvärt

Innan man är riktigt säker på en sak, är man gärna tvärsäker. Just det!

SKRIVET: 2009-08-25, kl 15:31:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ny frisyr




Känner mig som en ny människa. Höll på att somna hos frissan idag när hon höll på med håret :-) Det var så skönt.

SKRIVET: 2009-08-24, kl 21:59:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag kväll

Ja då var denna dagen gjord. Full rulle har det varit sedan min yngsta dotter kom hem från skolan. Har hunnit med en anställningsintervju och lite småfix här hemma mellan varven :-) I morgon ska jag till frissan och sedan kika runt lite i affärer på jakt efter en höstjacka till min yngsta dotter. Snart är det läggdags för min del. Ska upp tidigt i morgon och skicka min yngsta dotter med skoltaxin. Så jag säger godnatt och sov gott.

SKRIVET: 2009-08-24, kl 21:37:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min sambo


Här är min sambo i full färd med att ansa träd!

SKRIVET: 2009-08-24, kl 21:14:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mina älskade döttrar


Min äldsta dotter Emma och Mikaela.



Här ses mina två älskade döttrar tillsammans med Mikaela (längst till höger) min äldsta dotters kompis. Vilka godingar!

SKRIVET: 2009-08-24, kl 12:53:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nathalie och Isabelle



Jannis två små barn vid sandlådan. Smaskens med polkagris! Så upptagna med det att de totalt glömde bort att leka i sandlådan :-)

SKRIVET: 2009-08-24, kl 12:48:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Snacka om ordning och reda

 

 

Min äldsta dotter har alltid haft ordning och reda bland sina saker allt från kosmetika till kläder. Kläderna ligger snyggt och prydligt i garderoben likaså upphängda. Rosenbuketten är från en beundrare till henne. Hon har MVG i allt både i skolan och hemma :-) Undrar vem hon brås på?

SKRIVET: 2009-08-24, kl 08:39:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ännu en dag med krångel

Hade tur idag som kunde sätta in en annan assistent i skolan då ordinarie assistent till min yngsta dotter blev sjuk. Hela tiden ett evigt pusslande. Sjuk eller ren lathet, jag vet inte. Döm själva. Vet inte vad jag ska tro längre. Får se hur dagen löper ut. Önskar att allt kunde flyta på bara. Hade som sagt var en hel del själv att göra idag. En del tycks tro att man sitter hemma och rullar tummarna och inte har något att göra. Jag kan inte ha jour själv dygnet runt jämt. Jag är mamma och vill så vara ibland också. Min föräldratid har gått åt att vara arbetstagare i sommar istället för mamma. Jag älskar mina barn och vill ha mammatiden med mina döttrar. Att göra roliga saker tillsammans med sina barn är a och o för varje förälder. Men hur ska man orka när man får ta hela lasset själv? Jag är glad att jag fortfarande har orken och styrkan kvar att kunna vara både och. Ni föräldrar med barn, ungdom eller vuxen med handikapp vet vad jag pratar om. Jag ger oss alla föräldrar till anhöriga med handikapp, stora som små, en eloge för att vi orkar. Ha en fortsatt trevlig måndag. 

SKRIVET: 2009-08-24, kl 07:46:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Så sant, så sant

SKRIVET: 2009-08-24, kl 07:38:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Konstnärinnan





Zandra kan hon!

SKRIVET: 2009-08-22, kl 21:06:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Konst av Zandra

   

 

 

 

Visst kan även människor med handikapp måla! Dessa tavlor har min yngsta dotter gjort. Jag är en så stolt mamma!

SKRIVET: 2009-08-21, kl 16:03:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fredag







   
   

Två dagar firade vi i rad med skumpa och skaldjur! Igår hade vi bjudning som blev mycket lyckad. Min sambo var verkligen duktig som gjorde i ordning all mat. Gästerna blev överraskade och alla var mycket glada och nöjda. Med andra ord: Två mycket lyckade dagar! Ha en fortsatt trevlig fredag kväll.

SKRIVET: 2009-08-19, kl 21:18:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Klar!

Idag fick jag äntligen klart mitt arbete. Bättre sent än aldrig :-) Nu ska jag bara slappa framför tv:n ikväll och bara vara. I morgon ska jag träffa en väninna och ta en fika i Alingsås. Kul ska det bli. Vi har inte hunnit träffas så mycket nu i sommar då vi båda haft en hel del att göra. Ja ja :-) Ja just det: Ska ta lite skumpa nu och fira! Ha en fortsatt trevlig onsdag kväll.

SKRIVET: 2009-08-18, kl 15:43:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu jäklar anamma :-)

Att visa framfötterna ger goda resultat. Äntligen lite fart i assistansen! Nu kan jag göra klart allt arbete tills i morgon som jag hamnade på efterkälken med på grund av sjukdomar bland assistenterna o.s.v. Min äldsta dotter börjar skolan i morgon och min yngsta dotter börjar på torsdag. Så nu ska jag äntligen få lite tid för mig själv! Det är jag väl värd efter denna sommaren så som jag har arbetat. Ha en fortsatt trevlig tisdag.

SKRIVET: 2009-08-17, kl 18:06:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trött

Vart har arbetsmoralen tagit vägen bland ungdomarna idag? Bara undrar. Har arbetat själv med både min yngsta dotter och företaget i två dygn nu. Skulle ha varit klar idag om inte de personliga assistenterna "droppade" in med sjukskrivningar p.g.a av halsont eller förkylning m.m. Det är alltid jag som får ta deras arbetstider. Är trött på detta nu. I morgon är det möte med vår uppdragsgivare angående personalsituationen. Jag har fått arbeta övertid hela sommaren. Som mest 510 timmar på en månad och som minst 380 timmar på en månad. Detta har föranlett att jag inte kunnat fullfölja mina andra åtaganden som jag skulle varit klar med för länge sedan. Men nu blir det krafttag. Nej, nu ska jag fortsätta arbeta. Ha en fortsatt trevlig måndag kväll.

SKRIVET: 2009-08-17, kl 17:15:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Harrys 6/8-09

 

Skitkul kväll!!!

SKRIVET: 2009-08-15, kl 23:20:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu är jag helt slut

Har arbetat hela dagen. I morgon blir det lika mycket. Är precis klar med det stora grundarbetet. Puh säger jag. Ögonen går i kors på mig. Läggdags med andra ord. Så jag säger godnatt och sov gott!

SKRIVET: 2009-08-15, kl 10:06:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag

Inte mycket som händer idag. Ska arbeta lite mellan varven här så att jag får klart allt tills på måndag. Måste passa in det med min yngsta dotters tider. Idag ser det ut att bli blandat med regn och sol. Kanske man kan gå ut en stund :-) Typiskt att min yngsta dotters personliga assistent blivit sjuk också annars hade det underlättat lite för mig med mitt arbete i helgen. Men men, allt kan inte gå ens väg jämt. Det är bara så typiskt att det skulle hända precis nu när man har så mycket annat som måste göras. Ja ja :-) Ha en fortsatt trevlig lördag.

SKRIVET: 2009-08-14, kl 12:20:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Då var det fredag

Arbetar själv i helgen med min yngsta dotter. Blir mycket extra arbete och extra koll nu när hon blivit förkyld. Är alltid orolig för hennes lungor när hon får en förkylning med feber då hon har nedsatt lungfunktion. Hoppas hon klarar denna förkylningen bra så hon slipper ligga på lasarettet länge som hon gjorde 2006 då vi låg inne i sex månader och kämpade för livet. Då låg hon i respirator och hade en ctk, vilken hon fick sin näring och medicinering via. Pneumokocker är det vanligaste viruset som sätter sig i lungorna som de flesta av oss klarar men har man nedsatthet i sitt immunförsvar och lungfunktionen inte är den bästa är det ett allvarligt tillstånd. På grund av B-streptokockerna hon fick i halsen på sjukhuset drabbades hon av sepsis (blodförgiftning) också. De första åtta veckorna var väldigt kritiska. På åttende veckan beslutade läkarna att sätta en trach (andningshjälp) på henne. ( Förklaring: En tracheostomi är ett hål på halsens framsida som hålls öppen med en trachealkanyl som är ett rör gjord av plast, silikon eller silver. Man fäster trachealkanylen med hjälp av ett band runt halsen. Det finns många olika anledningar till att man har tracheostomi. Den övre luftvägen kan vara helt eller delvis blockerad p.g.a. sömnapnésyndrom, stämbandsförlamning, ärrbildning, inflammation eller tumör. Det kan också vara så att man behöver andningsunderstöd med en hemrespirator mera än 16 timmar per dygn och att det därför är både mera praktiskt och bekvämt med en tracheostomi. Några har tracheostomi p.g.a. nedsatt kraft i andningsmuskulaturen som gör att hostförmågan är nedsatt. Det finns då en risk att slemmet blockerar luftvägarna om det inte kan sugas upp genom trachealkanylen). Jag hoppas för min dotters skull att hon slipper gå igenom detta igen och att hon klarar denna förkylning bra. Men vi fixar detta med Zandra, du och jag, som allting annat.

SKRIVET: 2009-08-13, kl 19:48:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Grilldags

mmmm.... Nu ska vi grilla grillspett. Det var längesedan.

SKRIVET: 2009-08-12, kl 09:48:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

God förmiddag

Då var det onsdag förmiddag. Inget särskilt som händer idag. Ska arbeta fram till kl. 15.00. Sedan tänker vi ta oss en tur till Alingsås och Vårgårda och kika runt lite. Om vi hinner ska vi åka till en väninna och dricka kaffe också. I dag ser det ut som om vädret blir lite blandat med regn och sol. Här är iallafall 20 grader varmt. Så idag blir det kjol. Ja ja :-) Nu blir det en kopp kaffe till, dusch och solning. Tar mig en paus :-) Ha en fortsatt trevlig onsdag.

SKRIVET: 2009-08-11, kl 13:18:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Regn

Och åter regn! Det som var så fint väder här några dagar. Tänkte att nu kommer äntligen sommaren tillbaka, men icke sa nicke! Ja ja :-) Idag blir det en sväng med bilen iallafall. Vart har vi ännu inte bestämt. Ska handla lite på vägen hem sen också. Behöver fylla på med lite basvaror :-) Ha en fortsatt trevlig tisdag.

SKRIVET: 2009-08-10, kl 09:46:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag förmiddag

Ny vecka, nya tag :-) Skulle haft personlig assistans till min yngsta dotter nu på förmiddagen och eftermiddagen men hon blev sjuk. Kommer istället en kl. 15.00 idag. Blir lite ryckigt när det blir så här i assistansen. Men men, det är bara att arbeta själv och se glad ut ändå. idag händer det väl inte så mycket. Ska åka iväg en sväng lite senare i eftermiddag, men har lite extra arbete att slutföra först. Ha en fortsatt trevlig måndag.

SKRIVET: 2009-08-09, kl 16:21:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Helgen som varit

I torsdags var vi på Harrys i Borås och slog runt lite :-) Vi hade himla kul. I fredags kom Jannis barn hit och stannade över helgen. De åkte hem idag till sin mamma. Vi har inte gjort många knop i helgen. Bara varit hemma förutom en sväng till Vårgårda till en väninna. Annars har det som sagt varit lugna gatan :-) Nu ska vi grilla lite. Det ska bli gott. Ska ta mig en kopp kaffe medan jag väntar på att maten blir klar. Ja ja :-) Ha en fortsatt trevlig söndag.

SKRIVET: 2009-08-09, kl 13:55:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Idol - Robin och Emma





SKRIVET: 2009-08-04, kl 16:00:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemma igen

Då var man hemma igen. Ska bara äta lite middag nu och iväg en sväng till. Har inte bestämt vart ännu. Så det kan bli :-) Min yngsta dotter åkte till korttids idag så nu är man ledig tills på fredag. Ska ha sovmorgon hela veckan lång. Ja ja :-) Ha en fortsatt trevlig tisdag.

SKRIVET: 2009-08-03, kl 20:13:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Just det :-)

   

SKRIVET: 2009-08-03, kl 20:05:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

A6-Center

Idag åkte vi till A6-Center i Jönköping. En sväng in till centrum också. Får ju inte missa Gina :-) Har fördrivit dagen ganska bra. Har hunnit köra igång arbetet lite också som ska vara klart i veckan. Resten av kvällen tänker jag tillbringa framför tv:n. Får se vad vi ska hitta på i morgon. Frisören i Alingsås en sväng är i alla fall bestämt. Ha en fortsatt trevlig måndag kväll.

SKRIVET: 2009-08-03, kl 12:42:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag förmiddag

I dag gick jag upp kl. 10.00. Tog mig en liten sovmorgon ändå :-) Är ju som sagt var ingen morgon människa. Har personlig assistans idag till min yngsta dotter så vi får passa på att hitta på något innan vi sätter igång och arbetar lite senare i eftermiddag. Skönt när man kan sätta sina egna tider :-) Ha en fortsatt trevlig måndag.

SKRIVET: 2009-08-02, kl 21:23:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndag kväll

Idag har vi varit hemma hela dagen och bara slappat. Är helt slut efter veckan som varit. Skönt med sådana här dagar :-) I morgon blir det en sväng till Borås och sedan hem och arbeta. Kan ju inte slappa varje dag :-) Ha en fortsatt trevlig söndag kväll.

SKRIVET: 2009-08-01, kl 10:34:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag förmiddag

Idag har vi tagit det lugnt på förmiddagen. Ska köra hem Jannis barn idag. Men först ska vi ta emot husvagnen som varit uthyrd en vecka nu och som ska iväg igen med en annan hyrestagare en vecka till. Sedan ska vi in till Alingsås en sväng till frisören och direkt efter det ska vi köra hem Jannis barn till Hökerum där de bor hos sin mamma. Övrigt i veckan har vi varit ute och ätit, tittat på sevärdheter och bara myst och haft det trevligt. Har varit lite lat med att fotografera :-) Ibland orkar man bara inte dokumentera allt.  Ja ja :-) Ha en fortsatt trevlig lördag.