SKRIVET: 2009-03-31, kl 20:09:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Idag

  Ja, man kan se glad ut även om man är trött! Inga problem. Nu ska jag se på Äntligen hemma på tv4. Ha en fortsatt trevlig kväll.

SKRIVET: 2009-03-31, kl 19:57:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Så kan det se ut :-)

  Vackert! Eller hur?

SKRIVET: 2009-03-31, kl 19:54:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu

Nu äntligen var denna arbetsdagen slut också. Tänker bara slappa resterande av kvällen. Min yngsta dotter har sin personliga assistent här så det är bara att passa på. Får se om det är något intressant på tv:n kanske.

SKRIVET: 2009-03-31, kl 10:56:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Arbetar

Ja då har man hunnit avverka fyra timmars arbete på förmiddagen. Tog mig en liten paus nu. Kaffe och fika sitter fint. Synd att det är så tråkigt väder ute. Hade nog känt mig lite piggare om solen bara ville titta fram lite också. Nej nu är det dags att köra igång med arbetet igen. Ja ja :-)

SKRIVET: 2009-03-30, kl 20:30:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bättre sent än aldrig :-)

Annika Sjöö och Magnus Samuelsson.  Då var det Magnus och Annika som vann Let´s Dance! Visst var de duktiga men jag hejade på Laila och Tobias.

SKRIVET: 2009-03-30, kl 19:45:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag kväll

Äntligen är arbetsdagen slut. Nu kan man koppla av en stund framför tv:n i kväll.  Det är alltid mycket att göra på måndagarna konstigt nog :-) Men som sagt var: Arbetet ger färdighet. Ja ja :-)

SKRIVET: 2009-03-30, kl 18:48:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Incontinentia Pigmenti

Praktiska tips

Kala fläckar i hårbotten kan döljas med peruk.

För dem som har svårt att reglera kroppstemperaturen vid värme är det bra med luftkonditionering vid bilresor. Vatten i en sprayflaska, isbitar i plastpåse eller en våt handduk i kylväska är också bra att ha med när det är varmt. Vid kroppsansträngning, speciellt sommartid, kan en blöt T-tröja underlätta och svalka. Keps eller hatt är bra vid vistelse i solen.

Resurser på riks- / regionnivå

Universitetssjukhusen har kunskap inom hud-, barn- och ögonsjukvård, samt klinisk genetik och tandvård. Kompetenscenter för sällsynta odontologiska tillstånd, Odontologiska Institutionen, Jönköping.

SKRIVET: 2009-03-29, kl 23:27:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemma

Då var jag hemma efter en trevlig och rolig resa till Kiel. Känner mig riktigt utvilad. Nu är det snart dags att gå och lägga sig. Ska upp tidigt i morgon och köra igång och arbeta. Närmare bestämt kl. 07.00. Ja ja :-)

SKRIVET: 2009-03-27, kl 11:27:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kiel

Ja då var det snart dags att sätta sig i bilen och åka iväg till Kiel. Det ska bli skönt och avkopplande. Har längtat efter denna välbehövliga resa nu. Ska bara slappa hela helgen och bli uppassad. Har en del att ta igen. Kommer att vara som en ny människa när jag kommer hem. Bloggar på söndag igen och talar om hur helgen varit. Trevlig helg och på återseende!

SKRIVET: 2009-03-26, kl 19:29:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Incontinentia Pigmenti

Behandling/Åtgärder

Det finns ingen botande behandling, utan den inriktas på att lindra de symtom som uppkommer. I Sverige finns ett rekommenderat vårdprogram, se under rubriken Informationsmaterial.

Barn med incontinentia pigmenti bör remitteras till en specialist i barntandvård (pedodonti) för regelbunden kontroll och behandlingsplanering. Behandlingen görs i samarbete med specialister som har kunskap om tandreglering (ortodonti) och ersättning av saknade tänder (oral protetik). Röntgenundersökning av tänderna bör göras före skolåldern. För att bedöma risken för karies är en undersökning av salivflödet viktig. Koniska tänder och tänder med oregelbunden tandform kan byggas om med plastmaterial från tidig ålder. När tandanlag saknas kan bettutvecklingen ofta styras så att tandersättning och tandrehabilitering kan undvikas eller minimeras. Tänder som saknas kan ersättas med olika typer av tandersättningar som fästes på befintliga tänder eller, oftast i vuxen ålder, med tandimplantat.

Om man har dåligt fungerande svettkörtlar bör man inte utsätta sig för onödig värme, som bastubad, och man ska helst vistas i skuggan under varma sommardagar. Vid feber rekommenderas febernedsättande läkemedel.

Tidiga ögonbottenförändringar kan behandlas med laser, så att graden av synnedsättning kan begränsas. Det är därför viktigt att barn med sjukdomen regelbundet får sina ögon undersökta, från nyföddhetsperioden och upp till några års ålder. Vid kraftig synnedsättning eller blindhet behöver barnet synhabilitering.

Ett fåtal barn med incontinentia pigmenti kan behöva tidiga habiliteringsinsatser. I ett habiliteringsteam ingår yrkeskategorier som har särskild kunskap om funktionsnedsättningar och hur dessa påverkar vardagsliv, hälsa och utveckling. Stöd och behandling sker inom det medicinska, pedagogiska, psykologiska och sociala området. Insatserna planeras utifrån de behov som finns, varierar över tid och sker i nära samverkan med personer i barnets nätverk. Ett nära samarbete sker också med kommunen, som kan erbjuda olika former av insatser för att underlätta familjens vardagsliv, till exempel avlösning i form av personlig assistans, en kontaktfamilj eller korttidsboende. De barn som under uppväxten fått habiliteringsinsatser kan också i vuxen ålder behöva motsvarande insatser.

SKRIVET: 2009-03-26, kl 19:22:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag kväll

I kväll ska jag koppla av framför tv:n. Det ska bli skönt. Bara vara. Nu är det min helg. Min yngsta dotter är på korttids och min äldsta dotter är hos sina mor och farföräldrar.  I morgon ska jag åka till Kiel över helgen. Trevligt att få göra något annat än att bara sitta hemma och inte göra något.

SKRIVET: 2009-03-25, kl 21:46:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godnatt

Nu ska jag sova och drömma sött :-) Är helt slut efter gårdagen. I morgon väntar en ny arbetsdag med nya arbetsuppgifter. Kul att kunna variera sig lite i arbetslivet så slipper det bli tråkigt. Som sagt var, upp tidigt i morgon och köra i gång. Ja ja :-)

SKRIVET: 2009-03-25, kl 15:32:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Arbetsdagen slut

Nu är jag äntligen färdig med mitt arbete. Puh vad skönt. Lite senare idag bär det av till NetOnNet en sväng och även till The Phone House i Borås. Spännande :-) Får se vad som införskaffas på dessa båda ställen. Ska äta en bit mat ute i kväll och det ska bli skönt att slippa laga i ordning något själv. Måste få ha sådana dagar ibland.

SKRIVET: 2009-03-25, kl 10:28:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dags att arbeta

Ja då var det dags att köra igång och arbeta igen då. Börjar lite sent i dag men det får bli så. Ingen fara på torpet! Har gjort det mesta pappersarbetet klart. Det enda som återstår är renskrivningen. Och den går fort. Sedan inga mer måsten i dag och det känns skönt.

SKRIVET: 2009-03-25, kl 09:16:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ovanliga Diagnoser

Det är bra att ovanliga diagnoser lyfts fram så att de kan vara behjälpliga i framtiden. Forskningen går ju framåt och man kan se ett stort framsteg inom detta område bland de flesta ovanliga diagnoser.

SKRIVET: 2009-03-25, kl 08:58:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Incontinentia Pigmenti

Diagnostik

På grund av de mycket varierande symtomen är diagnosen ibland svår att ställa. De som har påtagliga symtom diagnostiseras strax efter födseln eller i barnaåren, de med lindriga symtom först senare. Utredningen görs av en hudläkare, neurolog, tandläkare eller ögonläkare eller för barn genom samordnad diagnostik vid barnklinik. Den ökade kunskapen om sjukdomen har gjort att diagnosen fastställs allt tidigare och att även vuxna har kunnat diagnostiseras.

I nyföddhetsperioden ställs diagnosen utifrån typiska hudförändringar, som bekräftas med hudbiopsi (undersökning av en hudbit i mikroskop). Hos äldre barn och vuxna är diagnosen svårare att ställa om enbart hudsymtom förekommer, eftersom pigmentförändringarna kan vara små och svåra att se. I kombination med tandavvikelser, tunt hår, ögonbottenavvikelser eller påverkan på centrala nervsystemet är diagnosen oftast enklare att ställa.

En viktig differentialdiagnos är olika varianter av de vanligast förekommande ektodermala dysplasierna, med eller utan immundefekt. Det kan också gälla sällsynta varianter av hypomorfa mutationer i IKBKG-genen, som ger medfödd immundefekt och hudsymtom hos pojkar.

Om en familjemedlem har tydliga tecken på sjukdomen leder det ibland till att diagnosen också kan ställas hos släktingar med lindrigare symtom.

För att fastställa diagnosen görs DNA-analys. Fosterdiagnostik är möjlig i familjer där mutationen är känd.

SKRIVET: 2009-03-25, kl 08:50:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Då fick man åtminstone sova 4,5 timme i natt. Resan gick bra och vi hade roligt. Men vi var så trötta när vi kom hem att vi stupa i säng direkt. Min yngsta dotters personliga assistent slutade 8 i morse så det var bara att stiga upp och se glad ut :-)

SKRIVET: 2009-03-24, kl 08:37:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Huvudet på skaft

Ja det gäller att ha huvudet på skaft i bland :-) Mycket intressant. Ska ta mig en kopp kaffe nu och se klart på tv4 nyhetsmorgon.

SKRIVET: 2009-03-24, kl 08:11:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Då var det dags att köra igång. Måste göra klart en del innan vi åker. Skönt att komma iväg lite. Kommer hem sent i kväll. Hoppas det inte snöar i eftermiddag när jag ska köra så långt. Tycker som sagt var inte om att köra när det snöar. Usch!

SKRIVET: 2009-03-23, kl 23:09:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sov gott

Dröm sött och sov gott :-) Ja då var det dags att gå och lägga sig igen. Dagarna går fort när man har roligt. Tur är väl det. En sväng till Helsingborg i morgon eftermiddag och sedan fortsätta att slutföra arbetet från förmiddagen. Nu går det verkligen framåt och det känns så himla skönt. Jag säger bara: ja ja :-)

SKRIVET: 2009-03-23, kl 11:30:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Incontinentia Pigmenti

Följ gärna bloggen och läs allt om hudsjukdomen Incontinentia Pigmenti. Detta är en högst ovanlig hudsjukdom som först på senare år lyfts fram. Forskning pågår fortfarande om den.

SKRIVET: 2009-03-23, kl 11:21:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mer om Incontinentia Pigmenti

Symtom

Inom en och samma familj kan graden av symtom variera. Symtom från huden förekommer hos i stort sett alla och är de första och tydligaste tecknen på sjukdomen. Hudsymtomen delas in i fyra stadier:

Första stadiet innebär vätskefyllda blåsor i grupper på en rodnad hud redan vid födseln. De uppträder oftast på bål, armar och ben samt i hårbotten, men aldrig i ansiktet. Blåsorna försvinner vid ungefär 4 månaders ålder. Andra stadiet kännetecknas av vårtliknande, girlandformade upphöjningar, vanligen på armar och ben samt i hårbotten. De försvinner hos de flesta vid ungefär 6 månaders ålder.

I nästa stadium ökar pigmenteringen, med mörka streckformade områden, tydligast på bålen men inte där blåsorna och de rodnande utslagen tidigare funnits. Pigmenteringen bleknar oftast med åldern, men kan kvarstå hela livet.

I det fjärde stadiet bildas bleka och hårfria hudområden, oftast på benen.

Många med incontinentia pigmenti har avvikelser i tändernas antal och form. Ofta saknas bara enstaka tandanlag, men ibland saknas de flesta. Formavvikelser, som till exempel små tänder och tänder med konisk eller oregelbunden form, är vanliga, liksom att mjölktänder och permanenta tänder kommer senare än vanligt. Ungefär hälften av dem som har incontinentia pigmenti har nedsatt funktion i spottkörtlarna, vilket medför muntorrhet och ökad risk för karies.

Hos en del finns svettkörtlarna endast på vissa platser i kroppen och fungerar inte som de ska. Det gör det svårt att reglera kroppstemperaturen vid värme, fysisk ansträngning eller feber.

Cirka en tredjedel med sjukdomen har en synnedsättning, oftast på ena ögat. Orsakerna kan vara flera. Vanligast är förändringar i näthinnan, skelning, grå starr och närsynthet.

Andra symtom är kala fläckar i hårbotten eller tunt och risigt hår. Naglarna kan ha linjer eller fläckar, eller saknas helt.

Symtom från nervsystemet kan också förekomma hos upp till 20 procent av alla med incontinentia pigmenti. Det vanligaste är en eller flera episoder av kramper i nyföddhetsperioden, som inte medför några skador.

Några få har en försenad intellektuell och/eller motorisk utveckling, medan allvarliga neurologiska störningar eller utvecklingstörning är mycket sällsynt.

SKRIVET: 2009-03-23, kl 10:06:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sjuk

Jaha då var man sjuk nu då. Feber och ont i halsen. Har en del att göra idag ändå vilket man vill eller inte. Får försöka kurera oss lite. Min yngsta dotter fick detta också, så det blev att vara hemma från skolan. Tråkigt tycker hon allt att det är men det är bättre att vara hemma och bli bra först så att det inte blir några följdsjukdomar efteråt. Viktigt att tänka på.

SKRIVET: 2009-03-22, kl 23:30:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godnatt

Ja då var det dags att gå och lägga sig. Trött vet jag inte om jag är ännu :-) Får väl tvinga mig till sömns. Ja ja :-) Så nu mina kära vänner är det godnatt.

SKRIVET: 2009-03-22, kl 23:18:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Beck

Tittade på Beck på tv4. Älskar dessa filmer. Försöker att kurera mig så gott det går nu. Febern har inte gått ner och jag har fortfarande ont i halsen. Får se hur jag känner mig i morgon bitti. Ja ja :-)

SKRIVET: 2009-03-22, kl 18:25:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Halsfluss

Ja då var det dags att bli sjuk. Har både feber och ont i halsen. Typiskt! Ledig i veckan? Nej, skulle inte tro det. Det är väl bara att bita ihop och vila upp sig efter varje arbetsdags slut. Men det hänger på febern också som precis blossat upp till 39 grader! Alltså: Det här har jag inte tid med. Senast jag var sjuk var 1996. Glad för att jag har sluppit vara sjuk så ofta. Men när jag väl är det blir jag det ordentligt.

SKRIVET: 2009-03-22, kl 15:35:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nyss hemkommen

Det var skönt att ta sig en sväng ut idag. Får riktiga vårkänslor. Min yngsta dotter har varit ute på promenad med sin personliga assistent. Hon tyckte det var jättehärligt. Hon älskar att vara ute. Så man måste passa på så fort det är sådant här fint väder. 

SKRIVET: 2009-03-22, kl 09:59:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dusch

Då var det dags att ta sig en dusch och sedan iväg en sväng och dricka kaffe hos mina föräldrar. I eftermiddag blir det en sväng till en vännina också. Som sagt var måste komma hemifrån lite också.

SKRIVET: 2009-03-22, kl 09:31:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vart är vi på väg?

Helt otroligt! Till och med polisen blir utsatta för våld. Nu sist en kvinnlig polis som skulle stanna en fyrhjulig MC som saknade registreringsskyltar. Tycker detta är fruktansvärt. Polisen är ju till för oss medborgare som ska tillse att vi ska känna trygghet i samhället.

SKRIVET: 2009-03-21, kl 21:25:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hudsjukdomen Incontinentia Pigmenti

Ärftlighet


Incontinentia pigmenti ärvs X-kromosombundet dominant via amorfa mutationer i NEMO-genen, som finns på X-kromosomens långa arm. Genen är av mycket stor betydelse för fostrets utveckling. Eftersom pojkar bara har en X-kromosom slutar graviditeter med manliga foster med en muterad gen nästan alltid i missfall. Pojkar med sjukdomen är extremt sällsynt. Flickor klarar utvecklingen på fosterstadiet bättre på grund av att de också har en normal X-kromosom.

För en kvinna med incontinentia pigmenti är risken att få ett sjukt barn i praktiken en tredjedel vid varje graviditet, eftersom sjuka pojkfoster dör. Det betyder att de pojkar som föds är friska, liksom hälften av flickorna. I vissa fall ses en variation av symtomen i påföljande generationer, där döttrarna kan få allvarligare symtom än mödrarna.

Mer om hudsjukdomen kommer.

SKRIVET: 2009-03-21, kl 21:16:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Var med och tävla!



www.annaelisabethlinde.blogg.se

SKRIVET: 2009-03-21, kl 18:45:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mer om Incontinentia Pigmenti

Orsak till sjukdomen/skadan


Orsaken till sjukdomen är förändringar (mutationer) i det arvsanlag (gen) som kallas IKBKG eller NEMO och är beläget på X-kromosomen. Genen är av betydelse för inflammation, immunsvar och programmerad celldöd (apoptos). Vid incontinentia pigmenti är NEMO-genen så förändrad att det inte kan styra bildningen av (koda för) proteinet NEMO. Genförändringen och därmed avsaknaden av proteinet antas störa utvecklingen av flera organ hos fostret, vilket yttrar sig som skador i de ektodermala vävnaderna, från vilka bland annat huden, tänderna och centrala nervsystemet utvecklas.

NEMO:s funktion inne i cellerna är att överföra signaler från olika mottagare (receptorer) på cellytan till proteinet NF-kappa-beta (NFkB) inuti cellen. NF-kappa-beta vandrar därefter in i cellkärnan och aktiverar gener som är viktiga för bland annat fosterutveckling och immunsystemets funktion.

Incontinentia pigmenti är en av flera sjukdomsformer orsakade av mutationer i NEMO-genen. Genen kodar för ett protein som vid mutationer helt eller delvis förlorar sin normala funktion. Detta leder till en X-kromosombunden dominant sjukdom, vilket betyder en ärftlighet som gör att båda könen drabbas. Mutationer som leder till att proteinet helt saknar funktion hos manliga foster gör att fostret dör, eftersom genen är av mycket stor betydelse för fostrets utveckling. Andra IKBKG-mutationer, där funktionen hos proteinet delvis är bevarad (hypomorfa mutationer), drabbar nästan bara pojkar och är förenade med immundefekt, tandavvikelser och varierande grad av ektodermal dysplasi samt i sällsynta fall också osteopetros (benbildningssjukdom).

SKRIVET: 2009-03-21, kl 18:26:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemma

Har varit iväg hos en väninna och druckit kaffe. Det var härligt att komma iväg en sväng. Bara latat mig idag. Får passa på när man är ledig :-) Såg reprisen av Det Okända på tv 4+ från i onsdags. Kan inte låta bli. Ganska intressant tycker jag. Får se hur resten av kvällen löper ut. Har inte bestämt oss än för vad vi ska göra. Men vi får se. I helgen har jag personlig assistans till min yngsta dotter, så det gäller att passa på att göra saker man inte hinner annars.

SKRIVET: 2009-03-21, kl 09:57:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Let´s Dance

  Då var det Morgan och Helena som åkte ur Let´s Dance i går. Synd för de var riktigt duktiga tycker jag. Laila och Tobias går vidare till final och möter Magnus och Annika i finalen. Jag tror att Laila och Tobias kommer att vinna. Men vi får se.

SKRIVET: 2009-03-21, kl 09:28:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nyss uppstigen

Ja då fick jag äntligen min sovmorgon :-) Solen skiner och man får riktiga vårkänslor. En dag att ta till vara på. Dessa vackra krokusarna har vuxit upp runt min hängbjörk. Då vet man att våren är här. Äntligen!

http://www.skanskabilder.se/foto.php?id=1896

SKRIVET: 2009-03-20, kl 22:47:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fredag kväll

Gud vad skönt. Då var denna dagen över. Var helt slut förut så jag tuppade av en timme. Har ju varit så mycket arbete denna veckan och mer blir det nästa vecka. Det känns ändå skönt att det går åt rätt håll. Men jag ska erkänna att även om det varit givande möten och att allt har gått vår väg så  är det som att man vill skrika rakt ut. Är så trött på skitungen som vi måste städa upp efter.

SKRIVET: 2009-03-20, kl 19:48:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Forts. Incontinentia Pigmenti

Förekomst


Sjukdomen förekommer nästan bara hos flickor eller kvinnor och finns uppskattningsvis hos cirka 4 personer per 100 000 invånare. Samtidigt som kunskapen om sjukdomen ökar diagnostiseras allt fler, också vuxna kvinnor. Flera av dem tillhör samma släkt. Incontinentia pigmenti förekommer i hela världen.

Spontan mutation (ej ärftlig) är sällsynt. Men har förekommit.

Mer info angående hudsjukdomen kommer.

SKRIVET: 2009-03-20, kl 17:51:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Incontinentia Pigmenti

Lite beskrivning om en av de ovanligaste hudsjukdomarna

Incontinentia pigmenti medför i första hand hudförändringar med fläckvis ökad pigmentering. Hos de flesta påverkas också andra organ, som ögon, tänder, hår, skelett och centrala nervsystemet. Namnet syftar på de typiska hudförändringarna, som innebär en felaktig kontroll av utsöndringen av färgämne (pigment) i huden. Incontinentia pigmenti ingår i sjukdomsgruppen ektodermala dysplasier, som påverkar de strukturer som utvecklas från ektodermet. Ektodermet är det cellskikt som i fosterstadiet utvecklar bland annat hud, hår, tänder, naglar, körtlar och centrala nervsystemet.

Incontinentia pigmenti beskrevs 1926 av den schweiziske hudläkaren Bruno Bloch. Två år senare kom ytterligare en beskrivning av den amerikanske hudläkaren Marion Baldur Sulzberger, och sjukdomen fick först benämningen Bloch-Sulzbergers syndrom.

Mer info angående denna hudsjukdom kommer.

SKRIVET: 2009-03-20, kl 07:59:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Uppe före tuppen :-)

Ja då var man uppe tidigt i dag också. Men nu ska jag ta mig två ordentliga sovmorgnar i helgen. Inte för att man kan ta igen förlorad sömn men man kan få känna sig utvilad och det är huvudsaken. Har som sagt var en del att ordna med idag. Så någon middagsvila blir det inte tal om idag även om jag hade haft lust att ta mig en sådan :-)  

SKRIVET: 2009-03-20, kl 00:47:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dags att sova

Då var det dags att gå och lägga sig. Har en hel del att ta tag i imorgon också. Bara lite finjusteringar som ska göras och så är det klart. Nu kommer helgen i antågande och då ska jag bara vara. Det är jag värd efter allt arbete vi gjort i veckan. Godnatt.

SKRIVET: 2009-03-19, kl 21:01:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

I kväll

Nu ska jag bara ta det lugnt i kväll. Titta lite på tv tänkte jag och läsa nyheterna. Börjar med att titta på medium på tv4 nu kl. 21.00.................

SKRIVET: 2009-03-19, kl 19:42:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Skitungen

Nu åker skitungen dit så det skriker om det. Hon har inte förstått någonting. Men det kommer snart lagens långa arm göra henne varse om. Hon tror att hon kan fortsätta hur långt som helst. Men nu är det stopp med det. Som tur är har man allt svart på vitt. Tack till alla er personliga assistenter som finns här för min yngsta dotter och tack till alla mina vänner för att ni ställer upp. Ni är suveräna! Ångrar djupt att jag överhuvudtaget anställde skitungen! Men man lär sig av sina misstag. Det kanske är något för skitungen att sätta sig ner och fundera över. Men det är klart, hon har ju ingen hjärna.

SKRIVET: 2009-03-19, kl 07:56:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Ska strax åka i väg nu. Har en del att göra i dag. Skönt att man har ett riktigt arbete. Behöver inte känna sig otrygg på något sätt. En snabb kopp kaffe och en cigarett nu, så är det bara att sätta igång sedan med dagens bestyr :-) Jippiiiiiiiiiii! Måste få skrika ut glädjen här med, eftersom arbetet ger ett så stort resultat. Yes...yes...yes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SKRIVET: 2009-03-19, kl 00:16:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godnatt

Nej nu måste det väl vara godnatt :-) Upp kl. 06.00 i morgon och iväg kl. 08.00. Härligt!

SKRIVET: 2009-03-18, kl 23:45:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trött

Nu äntligen börjar jag bli trött. Ska upp tidigt i morgon och iväg. Det känns så himla skönt när allt ger resultat. Ju större motgång vi stöter på, desto mer energi utvecklar vi för att ta oss igenom. Så sant...så sant...

SKRIVET: 2009-03-18, kl 23:20:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Idag

Idag beställde vi vår resa. Ska åka till Rhodos i maj. Ska bli skönt att komma iväg lite. Semester behöver vi alla. Värmer upp med Kielresa först. Var på ett givande möte idag också. Vad kul det ska bli när vi är klara med allt. I morgon är det dags för fler arbeten som måste göras. Denna veckan är det fullspäckat ända fram tills på fredag. Sen kommer det att kännas skönt när man är klar och framförallt nöjd med sitt arbete. Envis som jag är fixar jag allt. Ha...ha...ha tur är väl det när man omges av en viss person.

SKRIVET: 2009-03-18, kl 06:34:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Då var det snart dags att åka. Idag fick man bestämt upp före tuppen :-) Har lite ärenden att göra nu på morgonen och förmiddagen å arbetets vägnar. Nu måste jag göra mig iordning så att vi kommer iväg. Får  inte komma försent. Det var ju det där med 5 till tio minuters försening.  Är som sagt var hopplös med tider :-)

SKRIVET: 2009-03-17, kl 22:53:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Natt Natt

Oj vilken dag. Men den slutade lyckligt :-) Har inte orkat skriva något idag och har inte haft så mycket att förtella om den heller. Det kommer ju en dag i morgon också. Kul att det varit så många som kikat in i dag :-) Natt natt, nu ska jag gå och lägga mig och sova. Ska upp tidigt i morgon, närmare bestämt kl. 06.00.  

SKRIVET: 2009-03-17, kl 09:09:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

En god natts sömn

Å vad jag sov gott inatt. Det var så härligt att vakna upp när solen sken också. En sådan där dag man bara vill ta till vara på. Ska på möte idag också. Ett roligt sådant. Möte låter tråkigt men denna veckan kommer det bara att vara roliga och gynnande möten. Och då får det vara mycket att göra :-) Härligt!

SKRIVET: 2009-03-16, kl 18:31:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Där satt den!

Jippiiiiiii yeahhhhhhhhhhhh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SKRIVET: 2009-03-16, kl 10:47:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lite ledig tid

Har fullt upp med roligt arbete idag. Känner mig upprymd och glad. Fick lite ledig tid över nu. Snart kommer vi igång med nästa roliga projekt. Nyfiken? Kommer att delge det sen vad det handlar om. Måste få klart allting först. Ska ta lite kaffe nu. Har två möten nu på förmiddagen (varav ett avklarat redan) och sedan möte med revisorn.

SKRIVET: 2009-03-16, kl 08:09:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Då var man vaken

Efter två koppar kaffe och ett par cigaretter så har jag vaknat till :-) Ingen särskilt nyttig frukost. Men för inte så länge sen så skrev jag att jag skulle sluta röka och att jag inte tänkte tala om det för än jag slutat. Så mina kära vänner snart! Nåväl, dags att börja arbeta.

SKRIVET: 2009-03-16, kl 01:14:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Träskallen har yttrat sig

Så bra. Tänkte gått och lagt mig men kom på en sak jag var tvungen att fixa tills i morgon. Typiskt! Och inte att förglömma: TRÄSKALLEN HAR YTTRAT SIG. Godnatt och sov så gott.

SKRIVET: 2009-03-15, kl 23:49:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Glöm dina bekymmer, i morgon kommer nya....

Hann iväg till min vännina en sväng och tog en kopp kaffe. Nu är det dags att gå och lägga sig så att vi kommer upp i tid. I morgon kommer en ny härlig och rolig dag som jag ser fram emot. Jag säger bara: GOTT! Paybacktime! Godnatt och sov gott.

SKRIVET: 2009-03-15, kl 16:48:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lugn hemma dag

Har bara tagit det lugnt idag. Ska åka iväg senare till en vännina och dricka lite kaffe. Måste ta en dusch först så att man vaknar till :-) Att bara gå hemma så här en heldag gör ju att man blir så seg och trött. Nej nu är det dags att köra igång då så att man kommer iväg någon gång.......

SKRIVET: 2009-03-15, kl 12:03:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Arbete hela veckan lång

Imorgon är det måndag igen. Dags för nya frächa tag. Som egen företagare är det alltid mycket att göra som sagt var. Ibland tråkiga ibland roliga uppdrag. Denna veckan som kommer har vi bara roliga uppdrag så det ser jag fram emot. Kul också att kunderna visar uppskattning.

SKRIVET: 2009-03-15, kl 10:31:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Skitungen

Nu har skitungen (före detta anställd som personlig assistent till min yngsta dotter) lagt ut bilder på andra assistenter och även familjemedlemmar med namn på sin blogg också. Har precis kopierat allt som bevis till åklagaren. Hon har brutit kraftigt mot tystnadsplikten den här gången också! Skönt. Nu åker äntligen den lilla skitungen dit. Ni förstår: Hon är inte så clever som hon tror.

SKRIVET: 2009-03-14, kl 22:58:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vilka assistenter! Och inte att förglömma melodifestivalen!

De nyanställda assistenterna är helt suveräna! Kommer inte att få bättre än så till min yngsta dotter. Fan vad glad jag är för det. De vet vad tystnadsplikt innebär! Äntligen! Nu över till melodifestivalen. Malena Ernman vann melodifestivalen.
 


Jag vet egentligen inte vad jag tycker om årets bidrag men jag tyckte nog att E.M.D skulle ha vunnit eller 1000 Miles! Men ska inte säga att Malena Ernman var fy skam hon heller.

SKRIVET: 2009-03-14, kl 20:03:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vad är då tystnadsplikt?

En viss liten skitunge vet inte vad tystnadsplikt är!!! Men då ska jag uppdatera denna lilla skitungen som dessutom inte har en hjärna att tänka med och som lurar framförallt försvarslösa handikappade människor som inte kan föra sin egen talan och stjäl från dem!!!

Personliga assistenters tystnadsplikt

Personliga assistenter har tystnadsplikt enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Tystnadsplikten innebär ett förbud mot att muntligen eller på annat sätt lämna ut uppgifter om brukaren och brukarens privata förhållanden. Tystnadsplikten gäller gentemot såväl myndigheter som enskilda. Personlig assistent har tystnadsplikt även gentemot annan assistent hos brukaren rörande förhållanden som inte har betydelse för brukarens assistans. Även efter det att den personliga assistentens anställning har upphört gäller tystnadsplikt. 

Om den personliga assistenten är tveksam till om viss uppgift  får lämnas ut ska brukaren tillfrågas. Behöver brukaren hjälp att svara ska brukarens vårdnadshavare eller legale företrädare kontaktas.

LSS 29§

" Den som är eller har varit verksam inom yrkesmässigt bedriven enskild verksamhet som avser insatser enligt denna lag får inte obehörigen röja vad han därvid erfarit om enskildes personliga förhållanden"

Utdrag ur brottsbalken 20 kap. 3 §

" Röjer någon uppgift, som han är pliktig att hemlighålla enligt lag eller annan författning, eller utnyttjar han olovligen sådan hemlighet, dömes, om ej gärningen eljest är särskilt belagd med straff, för brott mot tystnadsplikt till böter eller fängelse i högst ett år".

Fattar hon nu tro? Kan inte tänka mig det eftersom hon tydligen inte kan läsa heller!!!

SKRIVET: 2009-03-14, kl 18:46:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Då var man hemma

Handlade mat och dryck för ett par månader! Skönt då slipper man tänka på det. Det enda som man behöver tänka på att handla under månaden sedan som går åt är ju i princip bara  mjölk och smör. Köerna i kassorna var väl inte det roligaste idag då det är lördag och allting :-)

SKRIVET: 2009-03-14, kl 12:23:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Snart dags att åka

Ska iväg en sväng och handla. Måste komma i väg en stund annars blir dagen så seg om man bara är hemma. Ikväll är det melodifestivalen. Kanske inte alla som följer den, men i kväll kan jag titta när det är på Globen. Är klart att jag är nyfiken på vem som går vidare till Eurovision Song Contest!

SKRIVET: 2009-03-14, kl 11:07:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Till mina vänner

Tack för all feedback jag får nu. Ni är underbara. Änglar finns! Tro mig. Ni verkar för att göra mig starkare och orka mer. Ett plus är att jag alltid varit envis. Det kan vara både på gott och ont. Men i det här fallet har det bara varit på gott! Ger mig aldrig. Så till dem som tror att jag ska lägga mig kan jag bara säga följande: Ni har så fel, fel, fel.... Det kommer bara att slå tillbaka på er själva. På det juridiska planet är jag sååå duktig. Måste få berömma mig lite själv där :-) Har vunnit 10 av 11 mål. Inte illa av att vara självlärd. Eller? Men det är ni som lär upp mig än mer som kommer med era lögner och fantasier. Tackar er sistnämnda så mycket för detta.

SKRIVET: 2009-03-14, kl 10:48:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Vaknade för en stund sen. Sov som en stock hela natten. Skönt. Inte ett ljud jag hörde imorse vare sig av personliga assistenter eller min yngsta dotter. Skrattade gott nu när jag lyssnade på kattens dagbok på Youtube.com. Skriv kattens dagbok i sökfältet. Gå in och lyssna så förstår ni vad jag menar. Den börjar med hundens dagbok och fortsätter med kattens dagbok i samma inslag. Man skrattar tills man kiknar :-) Som sagt: Ett gott skratt förlänger livet! 

SKRIVET: 2009-03-14, kl 00:28:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu är det verkligen godnatt

Har sovmorgon imorgon. De personliga assistenterna kommer kl. 08.00 i morgon och tar hand om min yngsta dotter. Skönt! Behöver verkligen sova ut i helgen. Tycker att vi är värda det efter allt arbete i veckan som slutade lyckligt till slut! Tänk att fredag den 13 kan vara en lyckodag också! Ha...Ha...Ha...Ha...

SKRIVET: 2009-03-13, kl 23:54:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Miss Linde blogg



www.annaelisabethlinde.blogg.se

Var med och tävla på Miss Linde blogg om en Cupcake Goodie! Länk hittar ni också under mina länkar längre ner på sidan!

SKRIVET: 2009-03-13, kl 23:11:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Let´s Dance

Synd att Elisabeth och Tobias fick lämna Let´s Dance tycker jag. Det var underhållande när Elisabeth Höglund dansade. Tyckte att hon gjorde bra ifrån sig. Hon är en mycket trevlig dam med charm som heter duga.



SKRIVET: 2009-03-13, kl 22:14:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Skrattar bäst som skrattar sist

Att försöka sko sig på andras olyckor kommer man inte långt med, snarare tvärtom. Att ge sig på någon som inte kan föra sin egen talan bevisar bara hur sjuka människor kan vara. Men denna lilla damen som håller på att ge sig på försvarslösa handikappade människor och dessutom stjäla från dem har så fel. Hon tror sig veta saker, kunna saker utan någon form av livserfarenhet eller kunnande inom detta område. En liten skitunge som man enbart kan se som mindre vetande människa. Som sagt var: Använd hjärnan. Men det är klart det kan inte denna skitungen för hon har ingen. Skrattar bäst som skrattar sist!

SKRIVET: 2009-03-13, kl 19:16:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lugna helgen

Ska bara vara i helgen. Gud vad skönt att allt är uppklarat. Känner mig sååååå nöjd! Avundsjuk? Ja visst är det alltid någon som blir avundsjuk när man är duktig på det juridiska området. Även på formuleringar och livserfarenhet. Jag säger bara en sak JIPPIII!

SKRIVET: 2009-03-13, kl 12:10:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ut och åka

Snart dags att ta sig en tur med bilen igen. Har ju bara kört två gånger tidigare idag :-) Var på möte i Borås idag och nu börjar det att ordna upp sig och klarna. Som sagt var, sanningen kommer ikapp!

SKRIVET: 2009-03-13, kl 12:01:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Volangkjolen och toppen!

                Måste ha! Mycket snyggt i H&M:s kollektion i vår!

SKRIVET: 2009-03-13, kl 11:38:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

BMW X6!

Idag beställde vi vår nya BMW X6:a. Vilken bil. Skitsnygg! Kolla in!

Se hela bilden  Klicka på bilden för att se den i större format!

SKRIVET: 2009-03-12, kl 22:31:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vacker!

Kolla in H&M:s vårkollektion!

SKRIVET: 2009-03-12, kl 15:26:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Snö

Jaha, då snöar det igen. Mars och april är ju de tråkigaste månaderna för oss som bor här nere i väst. Hann iallafall komma iväg idag innan det började och fick gjort en del. Kul att titta lite i affärer och äta lite god thai mat. Åt lite när vi kom hem också. Ibland äter man hela tiden och det känns som det aldrig tar stopp :-)

SKRIVET: 2009-03-12, kl 14:49:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Herregud!

Vad är det för fel på folk egentligen?! Har en person som hela tiden härmar min blogg. Skulle hemskt gärna vilja att denna personen slutar med det och börjar tänka och skriva sitt eget! Nåväl, en sväng till en vännina lite senare på en kopp kaffe och lite avkoppling framför tv:n ikväll. Det är väl det som händer idag.......

SKRIVET: 2009-03-12, kl 01:53:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gummsan och jag

Ska ut tillsammans på lördag. Sambo hemma och passar hus och hem. Gud vad kul vi ska ha. När katten inte är hemma dansar råttorna på bordet :-) Nej, skämt å sido snart är det Kiel dags igen. Då blir det minsann dans på borden! Lustjakten får man inte missa! Gapskrattade häromdagen när någon idiot hade tapetserat hela Vårgårda och även i Borås om att denna person sökte jobb! Allvarligt talat hur tänkte denna personen. Söka jobb kan man göra via arbetsförmedlingen eller via tidningen. Eller har jag fel?! Lite funderingar bara.

SKRIVET: 2009-03-12, kl 01:05:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Imorgon

Imorgon ska vi åka en sväng till Borås och titta lite i affärer i knalleland. Får se om jag möjligtvis kan hitta något intressant. Älskar Gina Tricots kläder och HM:s.  Thai restaurangen där är inte fel heller. Det var längesen vi åt där, så det ska vi göra i morgon. Är inte trött än så det blir lite sent läggdags inatt. Hoppas bara att vi inte är för trötta för detta imorgon :-)

SKRIVET: 2009-03-11, kl 21:35:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hualigen!

Ryser när jag träffar och ser vissa andra människor! Förstår inte varför de försöker vara etta hela tiden och vill stå i centrum. Undrar vad de vill uppnå?! Men men de fick inte tillräckligt med uppmärksamhet när de var små så det är klart att de måste ta igen det nu.  Tycker hemskt synd om dessa människor. Hoppas de får den uppmärksamhet de är värda att få.

SKRIVET: 2009-03-11, kl 20:28:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Yes Yes Yes!!!

Grattis min älskade äldsta dotter Emma! Du klarade det! Wohooo!!! Nu är det bara teorin kvar. Vet att du fixar den. Du är duktig! Älskar dig. Kram mamma.

SKRIVET: 2009-03-10, kl 23:19:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

www.hoppsan.se

 


Gå in på denna sida och få ett gott skratt! Ni vet, det där som förlänger livet :-)

SKRIVET: 2009-03-10, kl 23:01:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

HARRYS!

  Lite på lyran 20 januari! Ja ja det är sånt som händer ibland. Kan räkna dem på en hand. Max 2-3 gånger om året. Lite kul måste man ju få ha vad du än har för befattning! Sitter här med vänner och har lite roligt med min blogg. Har fått min vännina att skapa en också :-) Får se vad hon kommer att framföra på sin....... Länk kommer.

SKRIVET: 2009-03-10, kl 21:47:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gapskratt!

Jag skulle handla mjölk åt morsan, så jag gick ner till lokala ICA och gick in där då, gick till mjölkdisken. när jag står där så tar jag upp en röd mjölk, och säger lite för mig själv, fy fan vad folk blir feta av detta.. då kommer en asfet tant förbi, då menar jag ASFET! har aldrig sett en så big kärring.. :P då sa hon, vadå? jag dricker alltid röd mjölk, har det hänt nåt än? jag ba.. ööh..aa.., hon ba, jasså?, jag ba.. känner jag dig? hon ba.. nej tror inte det lilla pojk. Haha, jag är för fan 20 bast. Men iaf, jag gjorde en skitpinsam sak, vet inte ens varför jag gjorde det. Jag öppnade mjölken och hällde hela innehållet över henne, sen sprang jag fort som faan ut ur affären, på vägen snattade jag en chokladkaka också hahahahaha :P



Pinsamt..


Hört från Hoppsan.

SKRIVET: 2009-03-10, kl 21:33:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Storfrämmat i kväll

Gud vad kul! Det var så länge sen vi träffades och det ska bli så himla roligt. Vad mycket vi kommer att ha att prata om. Snart kommer våra långväga besökare. De kommer att stanna här tills på torsdag. Tur var att vi hann färdigt med allt arbete för veckan idag. Ska ut och äta middag i morgon i Göteborg. Skönt att få göra och tänka på lite annat. Längtar.........

SKRIVET: 2009-03-10, kl 10:46:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Livsfrågor

Med öppna ögon

  • Är ögonen själens spegel? Speglar de hur vi mår? Hur viktigt är egentligen ögonkontakten med våra medmänniskor? Försök minnas någon betydelsefull ögonkontakt i ditt liv. Att se sig själv i spegeln, kan det vara något mera än bara fåfänga? 

SKRIVET: 2009-03-10, kl 09:28:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nej men se på sjuttsingen!

Nu tittar solen fram! Genast känner man sig både piggare och gladare! Hoppas det håller i sig så här idag. Dags att åka iväg på möte om en timme ungefär. Ska försöka få dem avklarade så snabbt som möjligt. Måste hinna göra klart det andra arbetet idag också. Kanske kan vi skynda på det så att vi åtminstone kan få lite ledigt i slutet på veckan. Har ju fullt upp med alla uppdrag. Sånt är livet när man är egen företagare och vad allt det innebär med allt pappersarbete och möten.

SKRIVET: 2009-03-10, kl 08:10:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Kom i säng vid halv tolv. Vaknade nu för en kvart sen ungefär. Känner mig utvilad. Dags att börja arbeta snart. Har mycket att göra idag. Tråkigt att inte solen skiner. Då hade man känt sig lite piggare och fått mer kraft och ork. Tillhör den kategorin av människor som känner sig så himla trött så här års. Längtar verkligen till sommaren när jag kan gå ut och sätta mig i morgonrocken och dricka mitt kaffe. Det är en av fördelarna när man bor på landet. Tror inte älgarna bryr sig så mycket :-)

SKRIVET: 2009-03-09, kl 23:29:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Big Brother

Tittar lite på Big Brother sedan 2003 på tv400. Gud vilket patetiskt program. Men kunde inte låta bli att titta iallafall :-) Nu stänger jag av skiten och går och lägger mig. Ska ju upp tidigt i morgon och arbeta. Två möten i morgon också. Typiskt en vecka man inte är helt ledig på. Godnatt.......

SKRIVET: 2009-03-09, kl 21:27:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dags att sova snart

Är helt slut efter arbetet idag. Allt har gått i ett. Är precis klar med allt för idag. Fick alltså arbeta över rejält. Ska se lite på tv och varva ner så att jag kan komma till ro och sova......

SKRIVET: 2009-03-09, kl 09:51:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Ja då var det dags för en ny arbetsdag. Har en hel del att ta igen. Dagen börjar med ett yttrande över en överklagan. Sedan är det upp till tingsrätten att bedöma vem som har rätt. Då yttrandet över överklagan som är gjord inte innehåller någon paragraf i en lag utan endast ett påstående kan jag inte se annat än att vi kommer vinna målet då vi har en hel del under fötterna i detta målet. Det gäller att veta vad som gäller och hur man ska gå till väga i sådana här ärenden annars kan man lika gärna lägga ner energin på att ens försöka gå vidare.

SKRIVET: 2009-03-08, kl 22:15:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Die Hard 4

Är på Canal+Hits just nu. Missa inte den! Måste fortsätta titta nu. Detta är typiskt sådana här filmer som fängslar mig. Bruce Willis är enorm tycker jag.

SKRIVET: 2009-03-08, kl 18:50:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag och min äldsta dotter

  Älskar dig Emma hur det än är! Vi reder upp allting som vi alltid gjort.

SKRIVET: 2009-03-08, kl 15:16:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dags att åka en sväng

Då var det dags att ta sig en åktur och komma hemifrån lite. Får passa på nu när jag är ledig idag och har personliga assistenter som sköter resten här hemma. Passa på att se över lite av vårkollektionen på min sida och se om det är något som faller er i smaken. Har själv hittat en del. Våren och sommaren är ju i antågande nu! Mycket rea!

SKRIVET: 2009-03-08, kl 14:49:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ansökningar och överklagningar

  Har vunnit tio av elva mål där jag på olika sätt hjälpt till med överklagningar åt klienter. Älskar paragrafrytteri! Rättshaverist? Nej skulle inte vilja kalla mig det. Däremot en som kämpar för andra människors rättigheter!

SKRIVET: 2009-03-08, kl 12:23:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dunka dunka

  Här spelas det för fullt! Glatt humör och livet på topp! Mållinjen är nådd!!! Hurra!!! (bilden är tagen vid ett annat tillfälle).

SKRIVET: 2009-03-08, kl 12:12:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dusch

Nu blir det duschen sen en sväng ut och åka. Vet inte destination än men det ger väl med sig. Bara man kommer ut och får gjort något så känner man sig mycket piggare sen. Får se hur dagen slutar. Men som sagt var idag är det kvinnornas dag! Glöm inte det!

SKRIVET: 2009-03-08, kl 11:44:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kvinnovåld!

http://www.amnestybutiken.se/prod_pictures/valdk_large.jpg

SKRIVET: 2009-03-08, kl 11:39:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Våldet mot kvinnor!



SKRIVET: 2009-03-08, kl 11:10:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Men nu börjar det ordna upp sig!

Idag är det internationella kvinnodagen! Tänk på kvinnorna och ge dem en bukett med tio röda rosor och visa uppskattning den uppskattning till kvinnorna som vi verkligen är värda!!! Beställ på Euroflorist!

SKRIVET: 2009-03-08, kl 11:00:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Snö

Visst jag älskar snö och tycker det är jättefint när det väl ligger och solen skiner. Då blir man både glad och upprymd. Det enda jag inte tycker om med snön det är när jag ska köra bil. Måste ju det när man bor så här ute på landet. Längtar till sommaren nu!

SKRIVET: 2009-03-07, kl 23:56:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mina kvalifikationer

Jag arbetar som personlig assistent, är VD för ett eget företag, arbetar med juridik, undersköterska med specialistkompetens inom tracheostomi, sondmatning, byte av trach och byte av mic key pegknapp och gastrotub. Att arbeta med människor på olika sätt ger mig mycket stimulans och även för klienter respektive patienter och boende. Mitt arbete är att hjälpa människor vilket jag går in för till hundra procent.

SKRIVET: 2009-03-07, kl 23:04:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Morgondagen

Tur är att jag är juridiskt kunnig. Lagar och paragrafer kan jag utan och innan. Så ni som känner er träffade säger jag bara en sak: Sätt er på den om ni kan!  

SKRIVET: 2009-03-05, kl 00:12:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ginza, Yves Rocher m.m

Spelrea på Ginza! Har startat nu. Bra erbjudanden på Yves Rocher just nu! Och mycket mer....... Massor av smått och gott.....

SKRIVET: 2009-03-05, kl 00:04:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Shopping!

Passa på nu att shoppa! Många bra reapriser! Kika in och se om något faller er i smaken. Välkomna!

SKRIVET: 2009-03-04, kl 23:58:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sova gott

Ja då var det dags för bingen igen. Upp och hoppa tidigt och göra i ordning min yngsta dotter inför skolan i morgon. Tre timmars arbete. Helt slut efteråt. Kopplar sedan av med en kopp kaffe och varvar ner inför nästa projekt. Ja så kan man beskriva morgondagens planering sammanfattningsvis.

SKRIVET: 2009-03-04, kl 23:46:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nytänkande

En välbehövlig semester på två veckor kommer nu i antågande. Från den 20 mars till den 29 mars bilar vi genom europa. Gud vad skönt att sätta sig i bilen och bara åka i väg och känna känslan av frihet! Bilder kommer på den långa resan när vi kommer hem. Längtar...............

SKRIVET: 2009-03-03, kl 23:40:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sova

Vet att man inte kan ta igen sömn man förlorat när det har varit som jobbigast, men nu är jag verkligen trött. Behöver all avkoppling och stöttning jag kan få. Som sagt var nu är det inte långt kvar till mål! Gott natt allihopa och sov gott! 

SKRIVET: 2009-03-03, kl 23:32:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vattenfall

 När livet känns jobbigt och svårt kan det här hjälpa avsevärt. Att bara höra vattnet rinna och naturen som omgivning gör att man rensar tankarna från allt och det är rogivande. Prova så förstår ni vad jag menar. Det kan räcka med en timme eller två.

SKRIVET: 2009-03-03, kl 22:47:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tillbaka

Nu känns det äntligen lite bättre. Livet har en mening med allt. Det är bara att gilla läget och acceptera. Snart är vi i mål! Och det känns skönt. Man klarar mer än man tror. Alla misstag och alla motgångar, det är det man lär sig på. Så till alla er som är mitt uppe i något: Ni klarar det även om det känns tungt för tillfället. Både smått och stort. Jag lovar. Är själv ett levande exempel på det. Lycka till och en stor kram på er!