SKRIVET: 2009-06-30, kl 20:36:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tisdag kväll

Idag har vi varit på Överby köpcenter i Trollhättan och handlat lite. Köpte mig en snygg tunika och ett linne, på Gina naturligtvis :-) plus lite annat.  Och MC Donald´s hoppade vi inte över heller. Ska iväg och shoppa lite i morgon också. Får se vart vi åker. Inte bestämt än. Ja ja :-) Nu blir det lite TV tittande och sedan sängen.

SKRIVET: 2009-06-29, kl 22:08:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Smögen

Idag var vi i Smögen. Vi hade det riktigt mysigt och trevligt. Var en sväng förbi Sotenäskanalen på hemvägen också.

     
    

SKRIVET: 2009-06-29, kl 07:06:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag morgon

Uppe med tuppen idag :-) Lika allergiskt idag med. Hopplöst. Ska väl vara det hela sommaren nu då. Ja ja :-) Astman gör inte saken bättre. Den blir extra jobbig under sommarmånaderna. Får försöka ta det lugnt så den inte blir så påtaglig. Har ju ingen större lust att åka in och ut på lasarettet. Idag ska vi eventuellt åka till smögen. Tur man har AC i bilen! Här är redan 23 grader varmt. Får se hur jag klarar värmen idag. Hade det inte varit för allergin och astman så hade det varit hur skönt som helst. Ha en fortsatt trevlig dag.

SKRIVET: 2009-06-28, kl 09:07:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndag

Då var det allergiskt idag. Nyser konstant. Skitkul dag med andra ord! Och jag som ville vara ute i solen idag med. Men men, det är bara att acceptera faktum. Kanske det blir lite bättre senare idag :-) Ska i alla fall försöka att få i mig lite frukost nu. Ha en fortsatt trevlig dag.

SKRIVET: 2009-06-27, kl 13:17:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Michael Jackson

  The king of pop!

SKRIVET: 2009-06-27, kl 09:53:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Gick upp kl. 07.30 i morse och gjorde i ordning min yngsta dotter. Arbetar själv med henne i helgen. Strax kommer Jannis barn och hälsar på. Det blir att vara hemma idag. Finns alltid något att hitta på hemma med. Varmt kommer det att bli. När jag gick upp var det redan 22 grader varmt här! Ska inte klaga. Har väntat på värmen och nu är den äntligen här! Ja ja :-) Michael Jacksons bortgång chockade mig när jag satt och läste nyheterna igår. Var på Liseberg i förrgår när han avled. Men ingen information om det på Liseberg gavs. Tråkigt att en sådan duktig pop ikon som han har gått bort :-( Det berör verkligen!

SKRIVET: 2009-06-26, kl 16:56:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mörbultad

Snacka om att vara mörbultad efter Lisebergsbesöket igår! Benen är som gelé på mig. Men vi hade jättekul. Så det här får jag ta. Kameran ja, den glömde vi naturligtvis. Köpte i alla fall med oss ett kort när vi hade åkt Balder. Tre som ser jätteglada ut och en som ser skräckslagen ut på kortet :-) Undrar vem det kan vara? Är nog inte så svårt att lista ut :-) Ha en fortsatt trevlig fredag kväll.

SKRIVET: 2009-06-24, kl 12:56:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Poolen och studsmattan

 

Hm... Undrar om vattnet har hunnit värma upp sig ännu? Får väl ta och prova :-)
Eller ska vi åka till stranden i stället? Tar 5 min dit bara med bilen. Funderar.....


 
Nja... Inget för mig, men väl för barnen! Ja ja :-)

SKRIVET: 2009-06-24, kl 11:58:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min idyll



Blommorna på ängen utanför huset!

 

Blommorna vid gärdsgården utanför huset! 



Min älskade hängbjörk!

SKRIVET: 2009-06-24, kl 09:52:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Barnen har ryckts i från varandra

Läste med fasa om de tre små barnen på 2, 5 och 7 år som levt med sin psyksjuka mamma och nu familjehemsplacerats. Att sedan socialtjänsten i den stadsdelsnämnd där barnen var hemmahörande ryckts i från varandra har inte gjort saken bättre. Syskon finner trygghet i varandra och jag kan med 100% säkerhet säga att detta inte bådar gott för dem. Tycker att socialtjänsten där ska ta sig en ordentlig funderare på detta och återförena dem snarast. Syskonen har gått igenom samma trauma och ska naturligtvis få bearbeta detta tillsammans och få en trygg uppväxt där de sedan kan gå vidare i livet. Självklart kommer detta trauma alltid att följa med dem men förhoppningsvis kan de ändå komma att få leva ett någorlunda normalt liv i framtiden. Men då krävs mycket arbete och tid. Syskonen ska tillsammans kunna få  bygga upp ett förtroende för vuxna som de inte heller har idag.  

"Citat"

"Vi har inte brustit"


Pia Bäck, vikarierande stadsdelsdirektör i förorten där familjen bodde, vill inte kommentera ärendet.

- Vi har inte brustit på något sätt, säger hon.

- Den absolut största ambitionen vi jobbar efter är att barnet ska få en bra placering.

"Slutcitat"

Det finns ett ordspråk som lyder så här:
Tillsammans är man stark!

Ta till er detta och låt syskonen få växa upp tillsammans! Och framförallt: erkänn att ni gjort fel i det här fallet!

SKRIVET: 2009-06-24, kl 08:45:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Då var man uppe i någorlunda tid idag. Får se vad vi ska hitta på. Något blir det i alla fall. Här är redan 18 grader varmt ute med klarblå himmel. Så det blir att passa på att vara ute i det fina vädret för man vet aldrig när det slår om igen. Ha en fortsatt trevlig dag.

SKRIVET: 2009-06-23, kl 21:21:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagen som varit

Vad skönt det har varit ute idag. Har bara slappat. Men det får inte bli för mycket av det goda :-) På torsdag har vi planerat att åka till Liseberg. Och då, jaa.......... Ha...ha...ha... Jag som inte varit där sedan 2006! Så det blir nog bra ska ni se! Får väl se vad jag ska våga mig på att åka. Ska inte glömma kameran den här gången. Ja ja :-)

SKRIVET: 2009-06-23, kl 11:43:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

SOL!!!

Äntligen sol!!! Har längtat till värmen. Hoppas den håller i sig nu. Vi har inte riktigt bestämt oss för vad vi ska göra idag, men om jag själv får bestämma vill jag ligga på gräsmattan och bara "lapa" sol hela dagen :-) Finns inget härligare. Glass? Ja just det. Blev helt plötsligt sugen på mjukglass. Det får jag väl ta mig tid till med familjen idag. Ha en fortsatt trevlig dag.

SKRIVET: 2009-06-23, kl 11:26:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nyheter från Svt. Är det här rätt? Diskutera.

"Citat"

Slipper åtal för "blattadjävlar"


Förundersökningen mot en polisman i Malmö för hets mot folkgrupp läggs ner. Polismannen blev misstänkt sedan han i en polisbuss yttrat vad som skulle kunna anses nedvärderande om utlänningar.

Yttrandet fälldes i samband med att polisbussen deltog i arbetet under kravaller i Rosengård i december förra året.


Sade "blattadjävlar"


Polismannen sade: "Jag håller med han, gubben på Ica i Vellinge, nu har ni kommit till fel kommun blattadjävlar".


Vad polismannen inte visste var att uttalandet filmades av en kollega inne i bussen. Det hela kom sedan fram när filmen användes under en rättegång mot några som deltagit i kravallerna.


Flera hörde uttalandet


I sitt beslut att lägga ner förundersökningen skriver chefsåklagare Per Lind vid riksenheten för polismål i Malmö att tre andra polismän i bussen hört uttalandet.


Den misstänkte erkänner också att han sagt just så. Men säger att det handlar om ett citat och att det inte är hans ord. Han har bara upprepat vad personen i Vellinge sagt.


Kan inte ha nått utanför polisbussen


Utredningen visar att radiokommunikationen från polisbussen sköttes av gruppchefen som satt längst fram i bussen. Den misstänkte satt längst bak. Kommunikationen var mycket sparsam med hänsyn till den rådande arbetssituationen. Vid tillfället användes det nya radiosystemet Rakel, som är krypterat.


Gruppchefen säger i utredningen att det kan uteslutas att den misstänktes uttalande kan ha nått utanför polisbussen.
"Uttalandet har inte spritts till mer än ett fåtal personer och är därför inte straffbart", är chefsåklagare Per Linds slutsats.

Lyssna även på vad polismannen sade exakt. Länk:

http://svt.se/2.22620/1.1599984/slipper_atal_for_blattadjavlar&lid=aldreNyheter_275209&lpos=rubrik_1599984

"Slutcitat"

SKRIVET: 2009-06-22, kl 18:41:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Grilldags

Då var det dags för grillen. Smaskens :-) Ett tag sedan vi grillade så det ska bli så himla gott idag. Synd att det blåser så ute annars hade vi kunnat sitta ute och äta också. Ska nog ta mig en god Corona med lime till maten.  Det är ju värme för det i alla fall :-)

  Ha en fortsatt trevlig måndags kväll.

SKRIVET: 2009-06-22, kl 00:45:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godnatt

Då var det dags att sova. Ska passa på att göra lite aktiviteter i veckan medan min yngsta dotter är på korttids. En sväng till Kungsbacka blir det i morgon också. Ja ja :-) Idag har jag bara slappat och tittat på tv. Känner mig riktigt utvilad. Härligt! Godnatt och sov gott.

SKRIVET: 2009-06-20, kl 09:13:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Midsommardagen

Skönt att vakna upp utan baksmälla :-) Har bara slappat hela morgonen. Idag ser det ut som det ska vara lite soligare än vad det var igår då det bara öste ner regn här. Typiskt svensk midsommar. Slår aldrig fel. Ja ja :-) Nu ska jag ta en kopp kaffe till och sedan duscha och sola. Härligt! Ha en fortsatt trevlig dag.

SKRIVET: 2009-06-19, kl 09:57:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon :-)

Tog mig en liten sovmorgon idag. Skönt, för det är ju midsommarafton och allt. Man får passa på. Här ska ätas sill och potatis idag. Det är ju så himla gott! Nubben får jag inte glömma heller :-) Ha...ha...ha... Ja ja :-) Önskar alla en trevlig midsommarafton!

SKRIVET: 2009-06-17, kl 19:19:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Prosit...

Atchoooooooo!!! Jättekul :-) Inte alls tycker jag. Förbannade allergi, säger jag. Får se om den kan ge med sig nu när jag dragit i mig en dubbel dos av antihistamin! Ja ja :-) Nej nu ska jag se lite på tv alldeles strax. Måste fixa lite först. Får inte missa Det Okända som börjar kl. 20.00 på tv4+. Ha en fortsatt trevlig onsdag kväll.

SKRIVET: 2009-06-17, kl 08:57:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Här gås det i limo tankar. Ja ja :-)



  Ha en fortsatt trevlig dag.

SKRIVET: 2009-06-13, kl 23:03:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Potatisfestivalen

    Jag och min äldsta dotter. Var ju tvungna att åka virvelvinden :-) Synd att det regnade bara. Ja ja :-) 

SKRIVET: 2009-06-13, kl 11:31:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Potatisfestivalen idag

Gott med sill och potatis. Mums :-) Någon jordgubbe också såklart! Ska åka in lite senare så man inte missar godheterna! Ha en fortsatt trevlig lördag.

SKRIVET: 2009-06-12, kl 18:45:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fredag kväll

Då var det fredag kväll. Utekväll? Nej, skulle inte tro det i det här rent ut sagt skitvädret! Vill ha sol!!! Men på söndag och måndag pratade de om åtminstone en 20 grader och sol. Får hoppas att det stämmer med väderleken den här gången då!!! Så slipper jag skälla på SMHI. Blir ju "ganska" förbannad ibland, som ni kanske känner till?  :-) Får se när nästa skräll kommer :-) Ha en fortsatt trevlig fredag kväll.  

SKRIVET: 2009-06-10, kl 23:28:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godnatt

Då var det godnatt. Ska upp tidigt imorgon och gå på min yngsta dotters skolavslutning. Alltid lika kul att se dessa söta goa barn och ungdomar. Natt natti.

SKRIVET: 2009-06-10, kl 07:36:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Sovit gott? Det har jag gjort. Tråkigt väder. Får se vad jag hittar på idag. Kanske stannar hemma och tar det lugnt medan mina döttrar är i skolan eller tar och åker en sväng. Vi får se. Ja ja :-)

SKRIVET: 2009-06-09, kl 18:06:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ha...ha...ha...

  Oj! Så synd :-) Följetongen slut.

SKRIVET: 2009-06-09, kl 00:38:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godnatt

Dröm sött och sov gott. Önskar alla en vågig natt :-)

SKRIVET: 2009-06-09, kl 00:28:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

I morgon ska vi åka och titta på vår nya båt!

  Vad tycks? Jag säger wow! Vi får väl se om vi fastnar för den eller inte när vi ser den i verkligheten :-)  P.s Tack för hjälpen! 

SKRIVET: 2009-06-08, kl 20:31:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Den nya cabben!!!

  Det trodde ni inte va? Wohoooo!!! Nu blir det ännu mer åka av! Ha en fortsatt trevlig måndag kväll :-)

SKRIVET: 2009-06-08, kl 09:19:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

126 besökare i veckan som varit!!!

Inte illa! Då blir det en ny bil idag = Större cabbe!!! Ha en fortsatt trevlig dag :-)

SKRIVET: 2009-06-07, kl 20:09:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min röst

Jaha, då har man varit iväg och röstat nu då. Kan ni tänka er att jag röstade på något jag aldrig gjort förut :-) Får se om det blir bra den här gången då!!! Ha en fortsatt trevlig söndag kväll mina kära vänner!!!

SKRIVET: 2009-06-07, kl 11:22:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Då var det söndag förmiddag

Jannis är ute och vaxar bilarna. Själv sitter jag och lyssnar på valet idag. Ska rösta lite senare. Ja ja :-) Nej nu tänker jag ta en paus från detta och gå och duscha, sola och vaxa benen :-) Sommar, sol och bad. Visst är det härligt?

Strandbild Platanias - Stranden i Platanias - Grekland  Grekland!

SKRIVET: 2009-06-06, kl 22:31:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag kväll och Sveriges Nationaldag

Se hela bilden

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
 

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden,
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.


Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.v till
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
Din fana, högt den bragderika bära,
Din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden,
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Lite till tv och sedan är det godnatt. Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!

SKRIVET: 2009-06-06, kl 14:57:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Techno

Fan nu ska man sitta och lyssna på sådan här skit också. Får ju rådamp!!! Mitt huvud. Ingen jävla hänsyn till övriga familjemedlemmar här inte. Hoppsan, här hoppade det ut en hel del grodor ur min mun. Men jag blir galen snart!!! Ska nog dra ur kablarna och kasta ut skiten!!! Vad sägs om lite skön 80-talsmusik istället!!!

SKRIVET: 2009-06-06, kl 10:29:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

God förmiddag

Idag blir det att ta det lugnt. Mår så fruktansvärt illa och har huvudvärk. Antagligen en infektion på gång. Känner mig febrig också. Typiskt. Men men jag får väl passa på att vila lite då och då. Arbetar själv med min yngsta dotter i helgen fram tills på måndag morgon. Nu ska jag ta en alvedon och lägga mig på sängen lite medan min yngsta vilar så får jag se om jag mår lite bättre efter det. Ha en fortsatt trevlig dag!

SKRIVET: 2009-06-06, kl 00:58:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Natten mot lördag

Då var det data hela natten lång! Känner mig riktigt utvilad. Sov en stund på kvällen. Det var skönt. Har arbetat så mycket nu också. Extra pengar är aldrig fel :-) Är duktig på mitt arbete som undersköterska på SÄS. Eftersom jag har kompetensen inom specialistvården och akutsjukvården känner jag mig riktigt nöjd och glad över att jag kan medverka till att rädda liv. Jag formligen älskar mitt arbete. Man måste ha ett stort engagemang, empati och sympati när man arbetar inom vården. Annars har man inte där att göra. Men man måste också vara professionell och kunna stänga dörren efter sig när man går från arbetet annars kan bördan bli för tung. Visst ibland kan det vara svårt att stänga av när det gäller barn. Man är ju inte känslokall. Snart är det godnatt. Så jag säger: Godnatt och dröm sött.

SKRIVET: 2009-06-05, kl 07:32:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Snart dags att skicka min yngsta dotter till skolan. Skoltaxin kommer vid 07.40. Hon är de enda av eleverna som alltid tycker att det är roligt att åka till skolan. Har tyckt det ända sedan hon började. Och det är väl bra att någon tycker det och får upp stämningen både i skoltaxin och skolan. Min äldsta dotter har sovmorgon idag och åker till skolan först vid 11.30 tiden. Har ju körkort nu och kan bara sätta sig i bilen och åka. Skönt att hon fått den friheten. Så slipper jag alla skjutsningar också och tider att passa :-) Lite senare i dag ska jag åka till en väninna och fika. Inga tider att passa idag med min yngsta dotter då hennes personliga assistent arbetar fram till 21.00 i kväll. Skönt. Lite avkoppling är inte helt fel ibland. Ha en fortsatt trevlig dag.

SKRIVET: 2009-06-04, kl 20:02:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min dagbok

Skönt att kunna skriva av sig när man är arg, ledsen, förbannad och glad. Då faller allting av en och man kan slappna av och luta sig tillbaka. Sedan om man delar det med andra eller inte är upp till var och en. Det finns de som pratar av sig och de som skriver av sig. Jag tillhör den kategorin som skriver av mig. Nu har jag äntligen fått ur mig det jag haft inom mig länge. Och det känns jätteskönt. Äntligen!!! Nu kan jag lägga detta bakom mig och gå vidare utan att behöva omges av dårar också :-) Ja ja :-)

SKRIVET: 2009-06-04, kl 17:42:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Life is a rollercoaster

Its true!

SKRIVET: 2009-06-04, kl 09:10:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dags att göra sig klar

Då var dags att åka en sväng till Forsbergs i Hyssna och kolla till husvagnen. Ha en fortsatt trevlig dag.

SKRIVET: 2009-06-04, kl 08:57:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Emma och Zandra

  Emma. Min äldsta dotter. Fyller 19 nu i juli. Visst går åren fort? 

  Zandra. Min yngsta dotter. Fyller 18 år i september. Sötnos! 

SKRIVET: 2009-06-04, kl 08:48:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Isabelle och Natalie

  Jannis två små barn! Visst är de söta?

SKRIVET: 2009-06-04, kl 08:40:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Två muntergökar :-)

    Här är jag och min äldsta dotter på campingen i Varberg närmare bestämt Apelvikens camping. Vi hade då rakt inte lust att vara med på kort som kanske framgår av bilderna? Men min sambo gillar att plåta och dokumentera allt som händer runt omkring oss :-)

SKRIVET: 2009-06-04, kl 08:33:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Minigolf

        Här spelar jag, min äldsta dotter och sambo ( ej med på bild ) minigolf. Vi hade skitkul fast att jag kom trea :-) ja ja :-) Så kan det gå när haspen inte är på :-) Det roliga är att det är alltid mig de tar kort på. De gillar väl stilen :-)

SKRIVET: 2009-06-04, kl 06:52:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Dags att börja göra i ordning min yngsta dotter så att hon kommer iväg till skolan. Snart klara. Sedan bär det av till Hyssna en sväng. Ska kolla om de börjat göra iordning den efter att den blev demolerad mer eller mindre inuti då den blev stulen. Härligt fint väder har vi här. Solen skiner och det är vindstilla. Hoppas det håller i sig. Kanske cabbe väder? Vi får se. Ha en fortsatt trevlig dag. 

SKRIVET: 2009-06-03, kl 22:59:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onsdag kväll

Nu är det snart dags att gå och lägga sig. Är helt slut. Mycket att ordna nu inför begravningen. Det fanns ingen som min morbror som älskade livet så mycket som han gjorde. Han tänkte alltid på alla andra i första hand än på sig själv. 
Godnatt och sov så gott.

SKRIVET: 2009-06-03, kl 21:16:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Människor

Som man känner andra känner man sig själv. Att sedan skriva elaka kommentarer bevisar bara hur litet IQ man har, typ - 0,00.

SKRIVET: 2009-06-01, kl 18:22:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vila i frid

Min älskade morbror gick bort i natt. 67 år gammal. Vila i frid. I minnet du finns för alltid kvar.

SKRIVET: 2009-06-01, kl 10:22:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Saknar min morbror!

Väntar samtal från Oslo från mina kusiner. Tänker på dig min älskade morbror. Kan inte slappna av. Tankarna bara flödar i mitt huvud hela tiden.

SKRIVET: 2009-06-01, kl 10:11:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sommar, sol och bad

Då var det måndag idag då. Frissan kl. 15.00 sedan möte. Sola en del nu och bara slappa här ute på gräsmattan en stund innan det är dags att åka iväg. Älskar att lapa sol :-) Puss på er alla!