SKRIVET: 2009-08-29, kl 10:43:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dagbok och peep

 
För varje dag som går dokumenterar vi vad som händer och sker under dagen och vissa gånger under natten om det hänt något särskilt. Det är livsviktigt då Zandra inte kan kommunicera med mer än ja eller nej, eventuellt skaka på huvudet som också betyder nej. Lite svårt att tyda det ibland då hon gärna vill ge fel svar (bussvar) Zandra förstår allt vi säger och uttrycker sig väldigt bra med sitt kroppsspårk vad hon vill och inte vill. Men som sagt var så är hon en busig, bestämd och en charmerande ung dam som gärna tar tillfällen i akt att leda oss fel. Men hennes blick luras inte :-)

Peepmasken ni ser längst till höger är för hennes andningsträning då lungkapaciteten försämrades 2006 på grund av lunginflammationen (pneumokocker) och med sepsis (blodförgiftning) på grund av B-streptockocker i halsen som gick ut i blodet. Har berättat tidigare om detta. Låg då inne på Drottning silvias barn och ungdomssjukhus på Östra i Göteborg i sex månader. Hon låg då både i respirator och på åttende veckan satte man en trach, (tracheostomi är ett kirurgiskt ingrepp där en öppning in till luftstrupen görs i halsen strax nedanför struphuvudet för att underlätta andningen). Träningen med peepen görs varannan timme 10 gånger 3.

Som sagt var det är inte bara att göra detta och tro att man kan koppla av. Fortsättning följer till nästa steg då jag ska ta upp gymnastiken som ska utföras två till tre gånger om dagen. 




KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: